Home  |  Açıklamalar   |  Gailemiz emekçiler ve ülke ekonomisidir

Gailemiz emekçiler ve ülke ekonomisidir

 

AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu başkanlığındaki AKEL heyeti Maliye Bakanı ile görüştü. Görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Stefanos Stefanu yaptırımlar konusunda Maliye Bakanı ve ekibinden bilgilendirme ve görüş alışverişinde bulunmayı talep ettiklerini belirterek, özellikle son yıllarda “altın” pasaportlarla yaşananlar nedeniyle Kıbrıs’ın kötü bir biçimde adının çıktığını ve bu durumun hem Kıbrıs ekonomisine hem de genel olarak Kıbrıs’a hiç de yardımcı olmadığını söyledi. Gerek ülkenin adının çıkması gerekse çeşitli siyasi ve jeostratejik çıkarlar nedeniyle Kıbrıs’ın kolay hedef olduğunu ve yaptırımlar konusunun gündeme geldiğini kaydeden Stefanu “Sorun yok demiyoruz. Bir sorun var ve bu soruna karşı koyulması gerekiyor. Sorunu çözmek hükümetin sorumluluğundadır. Kıbrıs yasa ve yönetmeliklere uymalıdır. Ancak aynı zamanda ülke olarak süreçleri denetlemeli ve oyunun hâkimi olmalıyız, bu konuda hâkimiyeti başkalarına vermemeliyiz” diye konuştu.

 

“Gailemiz emekçiler ve Kıbrıs ekonomisi” diyen Stefanu yaptırımların Kıbrıs ekonomisinin çok önemli bir sektörü olan hizmetler üzerinde olumsuz bir etkisi var. Bu sektörde çalışan binlerce emekçinin durumu hakkında endişe duyuyoruz. Bu sektörde durum iyi gitmezse, bunun emekçiler ve işgücü piyasası üzerinde olumsuz etkileri olur. Bu nedenle hükümetin planlarının ne olduğunu görmek ve hem hizmet sektörünün korunmasına hem de özellikle bu sektörde çalışanların korunmasına ilişkin konuları konuşmak istedik” diye ekledi.

 

Görüşmede bundan sonrasında da temas ve ilişkiyi sürdürme konusunda mutabık olduklarını söyleyen Stefanos Stefanu “her türlü olumsuzlukla baş edilmesi, ülke ekonomisinin sağlam temeller üzerine oturması ve en önemlisi de emekçilerin işlerine devam edebilmeleri için AKEL olarak Meclis içinde ve dışında elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız” dedi.

 

AKEL Genel Sekreteri Stefanu bir gazetecinin sorusuna verdiği yanıtta da “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kendi kuralları, kanunları ve anayasası var. Tabii ki, bir AB üyesi ülke olarak AB’ye karşı yükümlülükleri de var. Söz konusu yaptırımlar AB üyesi olmayan iki ülkeden geliyor. Bu iki ülke tarafından talep edilenleri kontrol etmeden, Avrupa kurallarını ve AB tarafından uygulanan yaptırımları dikkate almadan uygulamamız gerektiği anlamına gelmez” dedi.

 

PREV

AKEL Devlet Sağlık Hizmetleri Organizasyonu’nu ve Genel Sağlık Sistemi’ni desteklemeye devam edecektir

NEXT

Uygun fiyatlı konutlar sağlanması için devlet ve yerel yönetim kurumlarının işbirliği yapması gerekiyor