Home  |  Açıklamalar   |  Hristodulidis hükümeti Paskalya ödeneği alan düşük maaşlı emeklilerin sayısını bu yıl daha da azalttı

Hristodulidis hükümeti Paskalya ödeneği alan düşük maaşlı emeklilerin sayısını bu yıl daha da azalttı

 

 

Hristodulidis hükümeti düşük emekli maaşı alanlara sağladığı desteğin bolca reklamını yaparak Paskalya ödeneği verileceğini duyurdu.

 

Ancak gerçeklik hiç de öyle değil.

 

Hristodulidis hükümeti geçen yıl Paskalya ödeneği hak sahiplerinin sayısını azalttı.

 

Hristodulidis hükümeti Paskalya ödeneğinden yararlananların sayısını bu yıl da azalttı ve sonuçta bu ödeneği düşük maaşlı emeklilerin sadece üçte biri alabildi.

Düşük maaşlı emeklilerin öfkesine yanıt olarak hükümet ek yardımı %5 oranında arttırdığını söyledi. Bu artış ayda sadece 2-5 avro arasındaki bir artış demek oluyor!

 

Kısacası hükümet, düşük gelirli emeklileri yoksul ve daha da yoksul olarak ikiye ayırıyor ve bu konuda kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verirken de devletin ekonomik olanaklarının sınırlı olduğundan söz ediyor.

 

O zaman şuna cevap versinler: Hükümet, kurumlar vergisini lağvedip 40 milyon avroyu işletmelere bağışlaması için devletin mali olarak buna dayanma gücü ve olanağı vardı da şimdi üstelik de artan pahalılığın emekli maaşlarını budadığı koşullarda yaşam ve geçim mücadelesi veren düşük maaşlı emeklileri desteklemek için 9 milyon verecek gücü mü yok?

PREV

Hükümetin artık saklanmaktan vazgeçip bir cevap vermesi gerekiyor - Yurttaşlar laf ve vaat değil, somut sonuç istiyor

NEXT

Takis Hacidimitriu onuruna gerçekleştirilen etkinlikte AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu tarafından yapılan konuşma