Home  |  Açıklamalar   |  Kıbrıs Bağımlılıklara Karşı Mücadele Kurumu Yönetim Kurulu’nun yeni üyelerine AKEL başarılar dilemektedir

Kıbrıs Bağımlılıklara Karşı Mücadele Kurumu Yönetim Kurulu’nun yeni üyelerine AKEL başarılar dilemektedir

 

 

Kıbrıs Bağımlılıklara Karşı Mücadele Kurumu Yönetim Kurulu’nun yeni üyelerine AKEL başarılar dilemektedir.

 

Ancak aynı zamanda, ilgili mevzuatta öngörülen ve bağımlılık konularında kanıtlanmış deneyim gerektiren kriterler açıkça ihlal edilerek, yeni Yönetim Kurulu atamalarında yaşanan ciddi usulsüzlüklere de dikkat çekiyoruz. Sağlık Bakanı ve Kıbrıs Bağımlılıklara Karşı Mücadele Kurumu Başkanı bu yaklaşımla uzmanlar listesinden yetkili devlet dairelerini haksız yere dışlayarak, kamu sağlığının en hassas alanlarından birinde iş birliğini ve kurumsal sürekliliği zedelemiştir.

 

Kurumun Yönetim Kurulu’ndan istifa eden üyelerin yerine başkalarının atanması sorunu çözmemiş, aksine Kıbrıs Bağımlılıklara Karşı Mücadele Kurumu yönetiminin yetersizliğini ortaya koymuştur. Alanlarında saygınlığa ve önemli katkılara sahip uzmanlar olan istifa eden üyelerin suçlamaları, Kurumun yönetim tarzını açıkça gözler önüne sermektedir. Bu suçlamalara Cumhurbaşkanı tarafından kamuoyuna açık ve gerekçeli bir yanıtın derhal verilmesini bekliyoruz.

 

Kıbrıs Bağımlılıklara Karşı Mücadele Kurumu’nun kişisel düzenlemeler ve siyasi çıkar ilişkileri alanına dönüştürülmesine izin verilemez. Kurum, bağımlılıklarla mücadele eden insanlara saygı göstererek, bilimsel temellere dayalı ve şeffaf bir şekilde faaliyetini sürdürmelidir.

 

AKEL, konunun Meclis Kurumlar Komitesi’nde ele alınmasında ısrar edecek ve hesap verebilirlik, şeffaflık ve iyi yönetişim ilkelerinin uygulanmasını talep etmeye devam edecektir.

 

PREV

Hristodulidis hükümetinin belirlediği asgari ücret Avrupa çıtasının altında

NEXT

ABD’nin Venezuela’ya müdahalesinin kınandığı ve Venezuela halkıyla dayanışmanın dile getirildiği eylemde AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu’nun yaptığı konuşma