
Sayın Hristodulidis’in son zamanlarda başvurduğu iletişimsel oyunlar AKEL’i etkilemez
AKEL Basın Sözcüsü Yorgos Kukumas yaptığı açıklamada “Muhalefetin ve toplumun gündeme getirdiği konulara yanıt vermemek için Sayın Hristodulidis’in son zamanlarda başvurduğu «önümüzde seçim olduğu için eleştiriyorlar» söylemine artık bir son vermesi iyi olacaktır. Kendisinin bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak halka karşı hesap vermesi gerektiğini, muhalefetin eleştirilerine yanıt vermekle yükümlü olduğunu ve hükümetinin yaptığı ya da yapmadığı her şeyin sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini hatırlatmak zorunda kalmamız gerçekten trajiktir. Bu sorumluluk, demokrasinin en temel işleyişinin gereğidir” dedi.
“Sayın Hristodulidis’in bu iletişimsel oyunlarla hem hükümetinin çıkmazları ve başarısızlıkları konusunda yanıt vermekten kaçmaya hem de siyasi güçlerin ve yurttaşların eleştirilerini engellemeye çalıştığı açıkça görülmektedir” diyen Kukumas “Ancak gerçek şudur ki, Sayın Hristodulidis’in sürekli bir biçimde seçim kampanyası sürdürmekte olduğunu ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndakilerin de seçim süreçlerine perde arkasından karışmakta olduklarını herkes bilmektedir” diye ekledi.
Yorgos Kukumas açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Her halükârda, Sayın Hristodulidis ve hükümeti bu oyunların AKEL’i etkilemediğini ve işe yaramadığını bilsinler. Onlar Sol’un eleştirilerini, taleplerini ve önerilerini her gün duymaya devam edecekler”.