Home  |  23ο Συνέδριο ΑΚΕΛ   |  Προσυνεδριακός Διάλογος 23ου Συνεδρίου   |  Εκσυγχρονιζόμαστε ή Χανόμαστε, του Θανάση Νεοφύτου

Εκσυγχρονιζόμαστε ή Χανόμαστε, του Θανάση Νεοφύτου

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ !!! .

Μα για να είμαστε με το ΑΚΕΛ και τώρα και πάντα, πρέπει να υπάρχει, πρέπει να διασφαλίσουμε με ενέργειες και πράξεις την ύπαρξη του σήμερα, αν αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχτούν όπως πάνε, τότε σε λίγα χρονιά θα έχουμε την τύχη του ΚΚΕ Ελλάδας 4-5%, ΚΚ Γαλλίας 2-3%,  ΚΚ Ισπανίας 3-4%. Το κόμμα μας στις τελευταίες 4 βουλευτικές αναμετρήσεις χάνει σταθερά 3-4%  της δύναμης του, σε κάθε μια βουλευτική αναμέτρηση, σταθερά, εύκολα μπορείς να προβλέψεις ποια θα είμαι η εκλογική δύναμη μας, σε 10 χρονιά και τι καταστροφικές συνέπειες θα έχει αυτό για τους εργαζόμενους, τους αδύνατους, τους αγρότες, την μεσαία τάξη. Το κόμμα μας πρέπει να παραμένει μαζικό, με τουλάχιστο 30% εκλογική δύναμη, που να μπορεί να παίρνει στην βουλή φιλολαϊκούς νομούς και να έχει ρόλο στην διακυβέρνηση του τόπου, για να παραμένει θεματοφύλακας του βιοτικού επίπεδου και των κατακτήσεων των εργαζόμενων. Ένα κόμμα που  παραμένει δήθεν ορθόδοξο κουμμουνιστικό κόμμα, με καταστατικά και κκεττάπες του 1920,  τι απηχήσει έχει στην  χώρα του και κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει τους αδύνατους, τους εργαζόμενους και τους αγρότες, με κάποιο φιλολαϊκό νομοσχέδιο στην βουλή ή αν μπορεί να επηρεάσει την κυβέρνηση για να βοηθήσει τους άνεργους λόγου χάρη, καλή η διαδήλωση, καλή η πλατεία και το πεζοδρόμιο, αλλά οι αποφάσεις παίρνονται   από την εκάστοτε κυβέρνηση και τα κόμματα , εκεί θα πρέπει να παραμένεις δυνατός.
Ειδικά στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές το ΑΚΕΛ μας αλλά και η αριστερά ηττήθηκε κατά-κράτος, το ΑΚΕΛ ως το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολιτεύσεις δεν κεφαλαιοποίησε στης εκλογές  την κάκιστη  διακυβέρνηση Αναστασιάδη που όλο και βυθίζετε στα σκάνδαλα και την διαφθορά. Το ΑΚΕΛ μπήκε στις εκλογές ως το μόνον κόμμα της αριστεράς, καθώς ούτε στα αριστερά, αλλά ούτε και στα δεξιά του, μέσα στον χώρο της αριστεράς, διεκδικούσαν αλλά κόμματα τις εκλογές (ΑΔΗΣΟΚ, ΕΝ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ αλλά και η αναξιόπιστη ΕΔΕΚ ).

Ο λόγος της συρρικνώσεις των ποσοστών του κόμματος και ποιες είναι  οι βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, κατά την γνώμη μου  είναι :
1. Η ηγεσία του κόμματος δηλαδή ο γενικός γραμματέας (γγ)  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος (κε) και ο εκπρόσωπος τύπου (ετ) που αποτελούσαν την εμπροσθοφυλακή του κόμματος στα ΜΜΕ, στις ομιλίες  και συγκεντρώσεις του κόμματος, απέτυχαν να περάσουν τα μηνύματα στον κόσμο, ότι δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι, δεν βαρυνόμαστε με σκάνδαλα, δεν πλουτίσαμε πωλώντας διαβατήρια, δεν είμαστε μέρος της διαφθοράς. Δεν γίνετε η αλλαγή που πρέπει να κάνει το κόμμα να είναι είτε ο κε είτε ο ετ να πάρει την θέση του γγ και να περιμένουμε ότι τα αποτελέσματα μελλοντικά, δεν θα είναι τα ιδία,  αλλά θα έχουμε άνοδο, αφού και οι τρεις ποιο πάνω  ανώτεροι αξιωματούχοι του κόμματος, είχαν το βάθρο να πείσουν και δεν το έπραξαν εκ του αποτελέσματος επαρκώς.
2. Ο ηγέτης (γγ) πρέπει να εκλέγετε από το σύνολο την μελών και των φιλών του κόμματος, να πάνε κοντά οι εκάστοτε υποψήφιοι, στον κόσμο της αριστεράς , στους χώρους εργασίας, στις ενορίες, στις γειτονιές, στα χώρια, να αφουγκραστούν των κόσμο, να μιλήσουν, να γνωριστούν, να ζητήσουν στήριξη για την εκλογή του σε γγ, να φέρουν τον κόσμο της αριστεράς κοντά στο κόμμα και αυτός που θα εκλεγεί να εκφράζει το κόμμα, να αποφασίζει,   να διοικεί και να κρίνετε στο τέλος, όχι να εκλέγετε από την ΚΕ που έχει 100 μέλη και τα 80 είναι οι έμμισθοι και οι οικογένειες τους.
3. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Λευκωσία-Κερύνεια  από τους 7 βουλευτές που εκλέξαμε οι 5 δουλεύουν στο ίδιο κτήριο, στον ίδιο οργανισμό!!!, στα γραφεία του ΑΚΕΛ (Αντρός, Λουκαιδής, Στέφανος, Χριστοφίδης Χριστόφιας) μα σε αλλά κτίρια, σε άλλες δουλείες, σε άλλες πανεπιστημιακές μονάδες, σε άλλους οργανισμούς, σε άλλους τομείς της οικονομίας, σε άλλες νοσοκομειακές μονάδες , σε ξενοδοχειακά καταλύματα, σε ναυτιλιακές εταιρείες, σε ασφαλιστικούς τραπεζικούς οργανισμούς, δεν έχει άξιους αριστερούς να εκλεγούν. Πρέπει να διασφαλίζετε στην δημιουργία  των ψηφοδελτίων, ότι μόνον σε ένα μικρό ποσοστό (10%) οι βουλευτές να είναι και έμμισθα στελέχη, να βάζουν υποψηφιότητα επιφανείς πολίτες των γραμμάτων, των επιστήμων, της οικονομίας, των φεμινιστικών κινημάτων, του ιατρικού κόσμου, περιβαλλοντιστές κτλ, να διευρυνθεί η βάση του κόμματος.
Το ΑΚΕΛ δεν ιδρύθηκε για να δικαιώσει ούτε τον Μαρξ ούτε το Λένιν, στο επικέντρων του ΑΚΕΛ είναι ο άνθρωπος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, είναι να βρίσκει λύσεις και να παράγει φιλολαϊκή πολιτική και τέλος-τέλος να δικαιώσει τις προσδοκίες των μελών και των φιλών του.

Για το εθνικό μας πρόβλημα, δεν έχω αναφέρει τίποτα, γιατί νομίζω ότι το λύσαμε με την λάθος απόφαση που πήραμε το 2004.

PREV

Οι κυριότεροι λόγοι υποχώρησης του κινήματος,του Χριστόδουλου Καραολή

NEXT

Να ανοίξουμε δρόμους για τη λύση του Κυπριακού και δρόμους για τη λύση από τα δεσμά της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, του Τουμάζου Χριστάκη