Home  |  23ο Συνέδριο ΑΚΕΛ   |  Προσυνεδριακός Διάλογος 23ου Συνεδρίου   |  Δημόσιος διάλογος. Ανάλυση Αποτυχίας, του Σπύρου Βασιλείου

Δημόσιος διάλογος. Ανάλυση Αποτυχίας, του Σπύρου Βασιλείου

      

 1. Κατευθυνόμενα και εν μέρη στημένα-μαγειρεμένα , κομμένα ραμμένα στα μέτρα κάποιων ψηφοδέλτια.
 2. Ο κόσμος δεν βοηθείται όταν χρειαστεί κάτι για να βρει το δίκαιο του. Και δεν μιλούμε για ρουσφέτι. Εκατάντησε ο αριστερός Ακελικός ψηφοφόρος να θέλει μέσω για να μην αδικηθεί. Ακόμα και κατά την διακυβέρνηση Χριστόφια ισχυρίζονταν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί τις θέσεις κλειδιά στα υπουργεία τις έχουν οι «άλλοι». Ο κόσμος το εκλαμβάνει ότι αδιαφορούν, βαρκούνται ή ασχολούνται επιφανειακά.
 3. Έλλειψη σοβαρής πολιτικής Ανάλυσης και στρατηγικής για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του απλού κόσμου. Αδύνατα στελέχη σε κρίσιμα πόστα. Αδυνατούν να λάβουν τα οφθαλμοφανέστατα μηνύματα και τη δυσαρέσκεια το κόσμου.
 4. Παρεξήγηση του όρου Παραγοντοποιήση σε σημείο που η κομματική παραγοντοποιήση να καταφέρεται κατά της παραγοντοποιήσης!!
 5. Παρεξήγηση του όρου Εσωστρέφεια. Κάθε καλόπιστη κριτική και εκ των προτέρων ανάλυση/προειδοποίηση θεωρείται εσωστρέφεια!
 6. Κάποια στελέχη παρεξηγούν τον ρόλο τους και οι πράξεις τους καθοδηγούνται από τους κόλακες που τους περιτριγυρίζουν ( ως επί το πλείστο Yes Man) αγνοώντας τα μηνύματα του κόσμου που δεν είναι του περίγυρου τους.
 7. Παρεξηγούμε τους όρους Ρατσισμός, Πρόσφυγες, Λαθραία μετανάστευση με τον τρόπο που τα προβάλλουμε με αρνητικές συνέπειες
 8. Στελέχη καταφέρονται ανοίκεια στην θρησκεία μας.!! Παρεξηγούν τον ρόλο του Αρχιεπισκόπου και αδυνατούν να τον διαχωρίσουν από τ Χριστιανοσύνη!! Η συντριπτική πλειοψηφία των Ακελικων είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι πιστεύουν και είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και πολλοί εκ αυτών και Έλλην Φιλόπατρις. Που εκαταντήσαμε , καπιταλιστές που πίννουν το γαίμα το φτωχού κόσμου να δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι και το ΑΚΕΛ που ο αγώνας του είναι ταξικός στα πρότυπα της Χριστιανοσύνης να καταφέρνει να περνιέται στον κόσμο ότι όλοι μας είμαστε ΑΘΕΟΙ χωρίς αξίες και ιδεώδη.!!
 9. Προεκλογικές καμπάνιες και προβολή υποψηφίων και θέσεων με απαρχαιωμένες και αναχρονιστικές μεθόδους. Καμιά χρήση της Τεχνολογίας όπου χρειαζόταν και των νέων μεθόδων προβολής!
 10. Καταρτισμός ψηφοδελτίων. Απαρχαιωμένη Διαδικασία που εξυπηρετεί κάποιους. Όχι μετρίσιμα και αντικειμενικά κριτήρια αλλά υποκειμενικές αντιλήψεις κάποιων μελών της έκαστης γραμματείας όπως σειρά κατάταξης κλπ, κλπ. Χρήση όρων όπως μη επαρκής κομματική δράση !! ( Να βαστά δηλαδή το κάθε στέλεχος μια τρομπέτα-ντουντούκα ) να γυρίζει τα χωρκα να το διαφημίζει !!! και δεν θα έρθει αν το πράξει και σε σύγκρουση με την κατηγορία της Παραγοντοποιήσης!! Ο κόσμος σύντομα στέλνει ανθρώπους στον πλανήτη Άρη, τα μωρά του Δημοτικού κάνουν διαδικτυακά μαθήματα και παρουσιάσεις!!! Και εμείς κατά τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων μας επιλέξαμε τους ανθρώπους που θα διεκδικούσαν θέση στο κοινοβούλιο μας, στις πρόσφατες Βουλευτικές Εκλογές, αντλώντας έμπνευση !!! και πληροφορίες από μια άχρωμη, άψυχη κόλλα που δόθηκε στον κάθε εκλέκτορα κατά την προσέλευση του στη κάλπη και αφιέρωσε maximum 5 λεπτά χρόνο να την διαβάσει, να την αναλύσει και να την αποκρυπτογραφήσει.
 11. Πολύ εύκολα πουλάμε στελέχη που έχουν υποπέσει σε ατοπήματα για να μην κατηγορηθούμε λες και ζούμε σε ένα Αγγελικά Κόσμο Πλασμένο.
 12. Δεν έχουμε κατανοήσει ότι διαχρονικά μόνο με συνεργασία με το κέντρο και άλλες δημοκρατικές αγωνιστικές δυνάμεις μπορούμε να πετύχουμε ( και στο Κυπριακό ). Εκλέξαμε τον μ. Τασσο Παπαδόπουλο μετά αποφασίσαμε για μ. Δημήτρη Χριστόφια . Σε κάποιο βαθμό υποβοηθήσαμε στην εκλογή Αναστασιάδη γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή.!! Ήρθαμε για 3-4 χρόνια σε πλήρη ρήξη με Νικόλα Παπαδόπουλο και τώρα που χρεοκόπησε η τότε στρατηγική μας ερωτοτροπούμε με ΔΗΚΟ !!! και Νικόλα Παπαδόπουλο!! Συμπέρασμα Έλλειψη σωστής μακροπρόθεσμης στρατηγικής και πολιτικής ανάλυσης με ασκήσεις επί χάρτου τύπου Plan A, Plan B, Plan C.
 13. Απουσία Παγκύπριου Τηλεοπτικού Σταθμού. Ας βρούμε έναν Παπασταύρου να δημιουργήσει έναν τηλεοπτικό σταθμό ώστε το κόμμα και ο κόσμος της αριστεράς να έχει φωνή και να πάψει η πλύση εγκεφάλου μέσω των κατευθυνόμενων ΜΜΕ.
 14. Αν δεν αλλάξουμε γρήγορα και αποτελεσματικά σε 10-15 χρόνια με μαθηματική ακρίβεια θα έρθει το τέλος μας.
 15. Απογοήτευση ικανών στελεχών γιατί δεν έχουν φωνή-ρόλο σε βαθμό που να μην θέλουν να ξαναασχοληθούν.
 16. Καιρός να αξιοποιηθούν στελέχη που έχουν σπουδάσει και ζήσει πολλά χρόνια σε φιλελεύθερες κοινωνίες όπως ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμάνια. Δώστε ρόλο στην ηγεσία και σε αυτόν τον κόσμο για να εμπλουτιστεί η νοοτροπία σκέψης για να ξεφύγετε από την νοοτροπία των ανατολικών χωρών. Επειδή πολλοί θα θιγούν και θα αντιδράσουν για αυτή την επισήμανση απλός να ρωτήσω (Τα παιδία τους που τα έχουν στείλει για σπουδές??)
 17. Ανεπαρκής και αναποτελεσματική αντιπολίτευση στο θέμα της πανδημίας. Καμιά κριτική στα πολλά εξόφθαλμα στημένα στον τρόπο διαχείρισης.
 18. Όποιος δεν μίλα την ξύλινη γλώσσα κάποιων στελεχών του κόμματος αμέσως μετατρέπετε σε εχθρό και γίνετε προσπάθεια να φαγωθεί. Αλλά ο κόσμος της Αριστεράς επειδή δεν είναι αρνιά όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν και επειδή έχει και άποψη και κρίση τιμωρεί αυτές τις ενέργειες και μας το έχει δείξει στις εκλογικές αναμετρήσεις.
 19. Παντελώς κατακριτέες, ανοίκειες και αχρείαστες οι φωνές που καταφέρονται κατά του Άντρου Κυπριανού ενός τιμίου πολιτικού με καθαρό πολίτικο λόγο που δυστυχώς αυτός ο καθαρός λόγος υστερεί μόνο επικοινωνιακά. Άποψη μου το επερχόμενο συνέδριο να μην είναι εκλογικό. Το εκλογικό μέρος του συνεδρίου να μεταφερθεί περί τα τέλη του Οκτωβρίου. Ένας μήνας μετά τις εκλογές δεν είναι επαρκής χρόνος για να αναλυθούν επαρκώς και σε βάθος οι αδυναμίες – ελλείψεις και παραλήψεις.

 

 1. Τέλος αν θέλουμε να βρούμε την λύση δημιουργήστε ένα ανώνυμο Μη κατευθυνόμενο ( NOT BIASED ) ερωτηματολόγιο με 25-30 ερωτήσεις για τα μέλη και φίλους του κόμματος. Είμαι σίγουρος ότι θα πάρετε όλες τις απαντήσεις που θέλετε και όχι αυτές που νομίζετε ότι θέλει ο κόσμος.

 

Σπύρος Βασιλείου

Αγία Νάπα

PREV

Τα αποτελέσματα των Βουλευτικών Εκλογών για το ΑΚΕΛ, του Κυριάκου Τσιούπρα