Home  |  23ο Συνέδριο ΑΚΕΛ   |  Προσυνεδριακός Διάλογος 23ου Συνεδρίου   |  Σκέψεις, ανησυχίες και προβληματισμοί, του Μίκη Ζέζου

Σκέψεις, ανησυχίες και προβληματισμοί, του Μίκη Ζέζου

 

Μερικές ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές στις 30/5/2021 παίρνω χαρτί και μολύβι προσπαθώντας να καταγράψω τι κατά τη γνώμη μου έγινε, δηλώνοντας να το πράξω.

Ανοίγω μία παρένθεση για να πω ότι αυτό, προσπάθησα να το κάνω την επόμενη των εκλογών. Το παράτησα όταν διαπίστωσα ότι τα αισθήματα οργής που με είχαν κυριεύσει δεν θα μου επέτρεπαν να προχωρήσω με νηφαλιότητα που τόσο χρειάζεται όταν κάποιος προσπαθεί να επικοινωνήσει με συντρόφους και συνανθρώπους του.

Μέρες μετά, που διαπιστώνω ότι η οργή είναι εκεί αμείωτη και μάλλον εκεί έτσι θα παραμείνει και  όσο και αν φαίνεται περίεργο δεν στρέφεται εναντίον της Κυβέρνησης, του Κυβερνόντος Κόμματος και των συνοδοιπόρων τους, που στο κάτω κάτω αυτοί τη δουλειά τους κάνουν και εξ όσων αποδείχθηκε την έμαθαν και την κάνουν πολύ καλά. Η οργή στρέφεται εναντίον ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας και κυρίως ομοϊδεατών μου. Επαληθεύεται ότι αυτός που πρώτος είπε ότι ο κάθε λαός έχει την ηγεσία που του αξίζει, πολύ καλά το είπε.

Εν πάση περιπτώσεις για να αναλυθούν αυτές οι εκλογές και το αποτέλεσμα τους θα χρειαστούν χρόνια και η βοήθεια εκλογολόγων, πολιτικών αναλυτών, ψυχολόγων και εμπειρογνωμόνων.

Είδαμε και ακούσαμε τόσον απίστευτα πράγματα να λέγονται και να γίνονται σ’ αυτόν τον τόπο, που θα τους δυσκολέψουν αφάνταστα στην ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων.

Πατριώτες αυτοί που αποδεδειγμένα πρόδωσαν την πατρίδα τους για 30 αργύρια και προδότες αυτοί που την υπερασπιστήκαν.

Δημοκράτες αυτοί που κατέλυσαν τη δημοκρατία και αντιδημοκράτες αυτοί που τους αντιστάθηκαν.

Υπεύθυνοι αυτοί που υποσκάπτουν και προσπάθεια ειρηνικής λύσης του εθνικού προβλήματος και ανεύθυνη πολιτική δύναμη, το Κόμμα που με συνέπεια και σοβαρότητα παλεύει για μια δίκαιη κατά το δυνατόν λύση και μια ειρηνεμένη πατρίδα, για όλα τα παιδιά της, απαλλαγμένη από ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατεύματα.

Άμωμοι και αμόλυντοι αυτοί που αποδεδειγμένα και μαρτυρημένα ανήγαγαν την διαφθορά και τη διαπλοκή σε επιστήμη και τρόπο ζωής τους και διεφθαρμένοι αυτοί που στέκονται ανάχωμα στην σαθρή αυτή κατάσταση που προσβάλλει την πατρίδα και το λαό μας.

Χριστιανοί εκείνοι που μισούν και αποστρέφονται κάθε τι που διαφέρει από αυτούς σε χρώμα, θρησκεία και καταγωγή  και άθεοι αυτοί που δέχονται και σέβονται οτιδήποτε και οποιουσδήποτε διαφέρουν από’ αυτούς.

Καλός Χριστιανός ο προκαθήμενος με το αμίμητο «Πρόεδρε πρέπει να σταματήσουμε να κλέβουμε όλοι» και αντιχριστιανοί όσοι καλούν τους εκκλησιαστικούς άρχοντες να ασχολούνται με τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και όχι με οτιδήποτε άλλο.

Άριστοι των αρίστων τόσοι και τόσοι αετονύχηδες και ανοικτομάτηδες, σύμβουλοι και παρασύμβουλοι του προέδρου και μηδενικά όσοι εργάζονται τίμια για να επιβιώσουν και να ζήσουν τις οικογένειές του.

Αξιοκράτες αυτοί που διορίζουν Γιαννάκηδες και Μάκηδες και αναξιοκράτες όλοι οι υπόλοιποι.

Αξιοκράτες και εκείνοι που χρησιμοποιούν κρατικά κονδύλια για να προβάλουν «το έργο» τους και συκοφάντες όσοι τα αποκαλύπτουν και τα καταγγέλλουν.

Περήφανοι όσοι επιβραβεύουν την απατεωνιά, την ψευτιά και την κλεψιά και αρνιά όσοι την αντιμάχονται.

Δεν πειράζει αγαπητοί φίλοι .

Ας τρώνε αυτοί με τα χρυσά κουτάλια τους και τις διαμαντένιες τους μασέλες.

Ας συσσωρεύουν τόσο πλούτο που γενεές γενεών των απογόνων τους δεν θα προλάβουν να ροκανίσουν.

Όλοι εμείς οι αποδέλοιποι ας αρκεστούμε στο ξεροκόμματο που μας εξασφαλίζουν τα 600 ευρώ του μισθού μας, της σύνταξης ή του όποιου επιδόματος.

Όσοι από εμάς δεν δικαιούνται τίποτε από τα αυτά να ψοφήσουν. Κανείς δεν πρόκειται τα τους ψάξει ή να τους κλάψει.

Ποιος θα νοιασθεί για μηδενικά όπως εμείς, αν ζούμε, πως ζούμε ή αν ψοφήσαμε?

Αξιότιμοι, γαλαζοαίματοι κύριοι του λευκού και ατσαλάκωτου κολλάρου. Μας συγχωρείται που υπάρχουμε  και σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να αναπνέουμε και ας μολύνουμε το οξυγόνο που αναπνέετε.

Απευθυνόμενος στους «Ελληναράδες» όπου και αν αυτοί ανήκουν, θα ήθελα να ξέρω πόσο τους ενοχλεί, εάν τους ενοχλεί και καθόλου, που η «Μητέρα Πατρίδα» εδώ και 70 τόσα χρόνια είναι σύμμαχος στρατιωτική και όχι μόνον, με την άλλη «Μητέρα Πατρίδα» των ομοϊδεατών σας Τούρκων και Τουρκοκυπρίων.

Διευκρινίζω ότι με τούτο δεν μέμφω και καθόλου τον αδελφό Ελληνικό λαό που αυτή τούτη η ύπαρξή ου επαπειλείτε από τη σύμμαχο Τουρκία του Νεοσουλτάνου Ταγιπ Ερτογάν.

Απευθυνόμενος τέλος σε όλους εσάς της Εθνικόφρονης άκουσον άκουσον παράταξης, τα λέγαμε ότι ήσαστε η ντροπή του ανθρώπινου γένους και η μεγαλύτερη απειλή για το λαό και το τόπο μας.

Χρησιμοποιώντας μαεστρία τους άπειρους μηχανισμούς που διαθέτετε και τα Μ.Μ.Ε. και κοινωνικής δικτύωσης, και υπόδειξη των ακριβοπληρωμένων επικοινωνιολόγων σας, καταφέρατε να πείσετε ένα μεγάλο μέρος μιας ανιστόρητης και ανυποψίαστης κοινωνίας ότι όλοι είναι οι ίδιοι.

Γι’ αυτό σας συγχωρούμε. Μπορεί ακόμα και να σας θαυμάζουμε.

Εκείνο για το οποίο δεν μπορούμε να σας συγχωρήσουμε, είναι ότι με το απύθμενο θράσος και την ξεδιαντροπιά σας, καταφέρατε αποπροσανατολίσετε και να σπαραλιάσετε το αγνότερο τμήμα του λαού μας, να δαιμονοποιήσετε και ουσιαστικά να εξοντώσετε και να εξαφανίσετε από την πολιτική κονίστρα , το σεμνότερο και εντιμότερο πολιτικό που διέθετε ο τόπος και δεν είναι άλλος από τον ηγέτη του ΑΚΕΛ, σύντροφο Άντρο Κυπριανού.

Καλή δύναμη σύντροφε.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συντρόφων θα σε έχει για πάντα στην καρδιά της.

Σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας δίδαξες με τη στάση ζωής σου, χωρίς ποτέ να παραστήσεις το θεωρητικό ή τον ειδήμονα.

Με την ανθρωπιά, το ήθος και τη συντροφικότητά σου, με την απλότητα και την καταδεκτικότητά σου.

Η αδίκαστη ιστορία θα σε κατατάξει εκεί που σου αξίζει.

Και όλους όσους στα φανερά ή στα μουλωχτά σε πολέμησαν ή σε υπόσκαψαν θα τους κατατάξει εκεί όπου ανήκουν.

Ας μην πούμε που!

ΜΙΚΗΣ ΖΕΖΟΣ

Μέλος Ε.Ε. ΑΚΕΛ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Σ/Ε ΑΚΕΛ ΟΡΜΗΔΕΙΑΣ

ΟΡΜΗΔΕΙΑ 6/6/2021

PREV

Είμαστε καταδικασμένοι να κοιτάμε μπροστά…, του Χρυσόστομου Μωυσέως

NEXT

Καθαρά, έντιμα, αριστερά..., του Γιώργου Κ. Γεωργίου