Home  |  23ο Συνέδριο ΑΚΕΛ   |  Προσυνεδριακός Διάλογος 23ου Συνεδρίου   |  Για το ΑΚΕΛ που χρειάζεται ο τόπος μας, της Αιμιλίας Ευαγγέλου Ξύδια

Για το ΑΚΕΛ που χρειάζεται ο τόπος μας, της Αιμιλίας Ευαγγέλου Ξύδια

Οι βουλευτικές εκλογές του 2021 μάς άφησαν μια πικρή γεύση. Προηγήθηκε μια χρονιά πολύ διαφορετική, μια χρόνια που μας απέδειξε στην πράξη πως δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτε ως δεδομένο.
Το 2020 ήταν επίσης μια χρόνια που ανέδειξε τις τεράστιες αδυναμίες που υπάρχουν στο πολιτικό μας κόσμο και στις πολιτικές μας ιδεολογίες. Είδαμε μια κυβέρνηση να ριζώνει μέσα στη διαφθορά. Ακούσαμε γεγονότα που, όχι μόνο μας ρεζίλεψαν εντός Κύπρου, αλλά και στην Ευρώπη και παγκόσμια. Δεν μπορείς να είσαι ο πρόεδρος μιας χώρας και να εγκρίνεις μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο διαβατήρια που εμπλέκονται μέλη της οικογένειας σου! Δεν μπορείς να είσαι Γενικός Εισαγγελέας και να διερευνάς υποθέσεις που χρήζουν διερεύνησης, όταν εσύ ήσουν ο προηγούμενος Υπουργός Δικαιοσύνης. Δεν μπορείς να βγαίνεις ως πρόεδρος και να κάνες διάγγελμα μέσω του οποίου να επιχειρείς να κοροϊδέψεις όλους τους Κύπριους και να μιλάς για δήθεν σκευωρίες εναντίον σου. Δεν μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος να χαλάει διατηρητέα και η κυβέρνηση να σφυρίζει ανέμελα. Δεν μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος να λέει ότι του μίλησε ο πρόεδρος για «δύο κράτη» και ο πρόεδρος να απαντά ότι δεν κατάλαβε ο αρχιεπίσκοπος τι λέγανε. Θα μπορούσα να γράψω και πολλά αλλά σε αυτή την λίστα της ντροπής, όμως τα παραλείπω τονίζοντας πως το καθήκον μας είναι να πολεμήσουμε με νύχια και με δόντια τη διαφθορά και να σταματήσουμε την καθοδική πορεία που πήρε ο πολιτικός κόσμος και η φήμη όλης της Κύπρου.
Δεν μπορεί το κόμμα που ευθύνεται για τα σκάνδαλα και την κακοδιοίκηση να μην πληρώσει για τα λάθη του.
Δεν μπορεί αυτο το κόμμα να βασιλεύει στα έδρανα της Βουλής μας. Δεν μπορεί αυτό το κόμμα να παίζει παιγνίδι στρατηγικής και να το πετυχαίνει.
Είναι καιρός να ξυπνήσουμε!
Είναι καιρός να αναλάβουμε τα καθήκοντα μας ως προς τον τόπο μας και το μέλλον του.
Είναι καθήκον μας να τρέξουμε και να δημιουργήσουμε ένα πιο δυνατό ΑΚΕΛ, ένα ΑΚΕΛ που θα  προστατεύει τον κόσμο μας, την ιδεολογία μας και τα πιστεύω μας για Δικαιοσύνη και Ισονομία.
Είναι καθήκον μας να πάρουμε σοβαρά το δείγμα γραφής που έχει  δείξει το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών. Οι Βουλευτικές Εκλογές του 2021 δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, όμως η αυριανή μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους και μάχιμους ενάντια στον εχθρό της διαφθοράς, για να μπορέσουμε να  υπερασπιστούμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Εμείς ως Ακελιστες πρέπει να υπερασπιστούμε τον κόσμο μας, ο κόσμος μας, μάς χρειάζεται ενωμένους και δυνατούς. Επιβάλλεται να βρούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε όχι για να αποδώσουμε ευθύνες αλλά για να μπορέσουμε να κτίσουμε κάτι πιο σωστό και πιο σύγχρονο.
Ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου επιβάλλεται να αλλάξει και εμείς μέσα από τον συλλογικό αγώνα πρέπει να βρουμε την σωστή φόρμουλα για να αλλάξουμε και να εκσυγχρονιστούμε.
Δεν είναι καιρός για προσωπικά συμφέροντα, είναι καιρός να νιώσουμε τον πόνο του καθενός, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του απλού πολίτη, και όχι τα δικαιώματα των λίγων και εκλεκτών.
Είναι καιρός να αποδείξουμε ότι το ΑΚΕΛ στις δύσκολες συνθήκες παραμερίζει τα προσωπικά συμφέροντα του καθενός και συμμερίζεται το όραμα για ένα κράτος απαλλαγμένο από την διαφθορά, το ψέμα και όλους τους δήθεν. Η Κύπρος μας χρειάζεται ένα ακόμα πιο δυνατό ΑΚΕΛ. Χρειαζόμαστε νέους θεσμούς και νέες αξίες που θα δώσουν κύρος και περηφάνεια στο λαό μας και για αυτούς τους θεσμούς πρέπει να σταθούμε αρωγοί. Ως κόμμα του λαού να αποδείξουμε πως οι ψεύτικες πλειοψηφίες δεν έχουν ούτε ρόλο, ούτε τόπο.
Πρέπει να σκύψουμε και να εργαστούμε για την αναγέννηση του κόμματος μας. Πρέπει να αφουγκραστούμε τους προβληματισμούς των μελών μας. Πρέπει να δούμε τα προβλήματα του κόμματος μας μέσω μιας νέας οπτικής. Πρέπει να αφήσουμε τον απλό κόσμο που αγαπά το ΑΚΕΛ να βοηθήσει.
Πρέπει οι έμμισθοι να πιαστούν  χέρι χέρι με τα απλά μέλη του ΑΚΕΛ και να αφουγκραστούν  το πάθος του απλού ΑΚΕΛικου  και τους προβληματισμούς του. Και η απάντηση στο «γιατί» είναι πολυ απλή και συνάμα σημαντική και πολύτιμη. Και κρύβει πάθος και λόγο που δεν απορρέει από πουθενά αλλού, παρά μόνο από την θέληση του απλού Ακελικού  να βοηθήσει με την ψυχή του και αφιλοκερδώς το κόμμα. Όλοι οι αγώνες στην ιστορία που στέφθηκαν με επιτυχία ήταν οι αγώνες με κύριο χαρακτηριστικό το πάθος.
Όπως έλεγε και ο ποιητής Γιάννης Ριτσος:
«Όταν σφίγγουν το χέρι, ο Ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο…. Όταν σκοτώνονται, η ζωή τραβάει την ανηφόρα…..»
Οι εκλογές έχουν καταδείξει μιαν αδυναμία να μεταφερθούν ή να αναγνωριστούν τα προβληματα της βάσης από την κορυφή. Σύντροφοι και συντρόφισσες είναι ώρα να σφίξουμε ο ένας το χέρι του άλλου και να πορευθούμε, να πορευθούμε σε μια πορεία όπου ο στόχος θα είναι η επίλυση των προβλημάτων και όχι οι αλληλοκατηγορίες. Λάθη έγιναν και λάθη θα γίνονται, σκοπός μας είναι να τα αναγνωρίζουμε και να τα διορθώνουμε. Και αυτό θα είναι και η εγγύησή μας ότι το κόμμα θα πάρει και πάλι τα πάνω του, αυτή θα είναι η Εγγύηση μας ότι θα πετύχουμε ένα πιο δυνατό ΑΚΕΛ.
Ένα ΑΚΕΛ που χρειάζονται οι σύντροφοι μας!
Ένα ΑΚΕΛ που χρειάζεται ο τόπος μας!

Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια

PREV

Μονόδρομος η Αριστερά.  Δεξιά και ρεφορμισμός, του Θεοχάρη Μασούρα

NEXT

Μαρξιστικό – Λενινιστικό ΑΚΕΛ, του Γιώργου Γεωργίου