Home  |  Açıklamalar   |  Martin Schirdevan: Avrupa’da Solun güçlü ve mücadeleci bir AKEL’e ihtiyacı var

Martin Schirdevan: Avrupa’da Solun güçlü ve mücadeleci bir AKEL’e ihtiyacı var

 

Avrupa Parlamentosu Sol Grup Eş Başkanı Martin Schirdevan AKEL’in 24. Kongresi’ne gönderdiği video mesajda Avrupa’da Solun, Kıbrıs Solu’na, güçlü ve mücadeleci bir AKEL’e ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, Sol Grup adına temennisinde AKEL’in ve Solun, hem Kıbrıs’ta hem de Avrupa’da güçlenmesini ifade etti.

 

Schirdevan işgalin ve bölünmenin sona ermesi, Kıbrıs sorununun BM kararlarına dayalı şekilde çözülmesi için AKEL’in ve tüm Kıbrıs halkının verdiği mücadelede Sol Grup’un desteğine güvenebileceğinin altını çizdi. Ayrıca, Sol Grup’un Türkiye’ye silah ambargosu uygulanmasını savunan tek grup olduğunu, bir AB üyesinin başka bir üye devlette işgalci konumunda olduğu bir durumda silah ticaretinin devam etmesinin kabul edilemez olduğunu hatırlattı.

 

Avrupa Parlamentosu Sol Grup Eş Başkanı Martin Schirdevan Avrupa Birliği’nin tarihi bir dönemeçte olduğuna işaret ederek, Sol Grup’un Avrupa Parlamentosu’nda barış, demokrasi, emekçilerin hakları, ekoloji ve cinsiyet eşitliği konusunda tutarlı ve mücadeleci bir ses olduğunu ve bu mücadelelerde AKEL’in rolünün çok değerli olduğunu ifade etti.

 

PREV

ΑΚEL’in 24. Kongresi’nde Kıbrıslıtürk siyasi partiler Çözüm ve Barış için mücadele mesajı verdiler

NEXT

Güçlü Sol Her Yerde – AKEL Kongresi’nin Çalışmaları Yarın Tamamlanıyor