Gazze’deki soykırım karşısında kayıtsız kalamayız
AKEL Merkez Komitesi Genel Sekreteri Stefanos Stefanu başkanlığındaki AKEL heyeti bugün Filistin Büyükelçiliği’ni ziyaret etti. Stefanos Stefanu ziyaret sırasında yaptığı açıklamada “Bugün Kıbrıs’taki Filistin Büyükelçiliği’nde sembolik bir etkinlik olarak yapılan açlık grevine katılmak, Filistin halkının haklı mücadelesine tam dayanışmamızı ve desteğimizi bir kez daha ifade etmek ve aynı zamanda Gazze Şeridi’nde –ve yalnızca orada değil– gerçekleştirilen soykırımı bir kez daha kınamak için burada bulunuyoruz” dedi.
“Halkların kendi kaderini tayin hakkı, özgürlük, demokrasi ve insan hakları temelinde dünyanın dört bir yanında tüm halkların haklı mücadeleleri desteklediğimiz gibi, Filistin halkının mücadelesini de tarihi, geleneksel ve tutarlı bir biçimde destekliyoruz” diyen Stefanu “İsrail devletinin Filistinlilere karşı işlediği suçları görmezden gelemeyiz. Uluslararası hukuku, Birleşmiş Milletler Tüzüğü’nü ihlal eden, uluslararası ilişkilerde ve politikada barbarlığı besleyen böylesi suç politikalarına devletler ve halklar karşı durmak zorundadır” diye ekledi.
AKEL Genel Sekreteri “insanlığın büyük mücadelelerle elde ettiği kazanımları korumamız şarttır. Bu nedenle Filistin halkının ve hakları için mücadele eden tüm halkların kararlılıkla ve tam dayanışmayla yanındayız. Barbarlığın hâkim olmasına izin vermemeliyiz. Çünkü bugün acı çeken Filistin halkıdır, yarın sırada kimin olduğunu kim bilebilir? Biz de işgalin, kolonizasyonun ve savaş suçlarının acıların yaşayan, mağdur olan bir halk ve ülke olarak, İsrail devletinin Filistinlilere karşı soykırımını ve işlediği suçları görmezden gelemeyiz” dedikten sonra Filistin Büyükelçisi’ne “Dost Büyükelçi, biliniz ki, verdiğiniz bu çok zorlu mücadelede her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.