Home  |  Açıklamalar   |  AKEL Genel Sekreteri Kiprianu’dan Eğitime İlişkin Değerlendirme

AKEL Genel Sekreteri Kiprianu’dan Eğitime İlişkin Değerlendirme

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu eğitime ilişkin yaptığı açıklamada krizin patlamasının ardından yüzlerce eğitimcinin, binlerce öğrencinin ve ebeveynin oldukça zor koşullar altında ortaya koyulan çabanın başaktörleri olduğunu kaydetti.
Kiprianu, gerekli teknolojik altyapı ve yönlendirme olmaksızın uzaktan eğitim çabasını canlı tutmaya çalışan bu insanların çabasına AKEL’in duyduğu takdiri ve tam desteğini dile getirdi.
Eğitimcilerin, öğrencilerin ve ebeveynlerin bu bilinçli çabasına rağmen bir dizi ciddi sorunun ve zaafın var olmaya devam ettiğine işaret eden Kiprianu, bu çabaya yardımcı olmak için Eğitim Bakanlığı’nı acilen şu konularla ilgilenmeye çağırdı:
1. Bu yılın en azından altı aylık bölümünde üniversitelerde uzaktan eğitimin sunulmasına ilişkin sorunların yaşanmamasının sağlanması.
2. Pek çok çocuğun bilgisayar, tablet ya da akıllı telefonunun olmaması nedeniyle bu eğitim sürecinden dışlanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu dikkate alınarak, bu çocukların desteklenmesi ve katılımı için bakanlığın gereken önlemleri alması.
3. Uzaktan eğitim çerçevesinde eğitimcilerden ne beklendiğini bakanlığın netleştirmesi.
4. Yılsonunda öğrencilerin sınavdan geçeceği konuların ne olacağı sorusuna zamanında cevap verilmesi.
5. En kötü olasılıklar da dikkate alınarak sınavların nasıl yapılabileceği, üniversitelere girişin nasıl olacağı, sınavların uzaktan nasıl yapılabileceği gibi sorulara cevap verilmesi.
6. Yurtdışından Kıbrıslı öğrencilerin kitlesel bir biçimde buradaki üniversitelere kayıtlarını aktarmaları ihtimaline yönelik bakanlığın ve üniversitelerin gerekli hazırlıkları yapması.
7. Okul tüzükleri ve sınavlar gibi bir dizi konuda gerekli olabilecek yasal düzenlemelerin hazırlanması.
8. Ebeveynlere çocuklarını destekleyebilmeleri için gerekli bilgi ve yol göstericiliğin sunulması.
9. Gerçek tabloya sahip olabilmek için her okulda yapılan çalışmaların denetiminin ve kaydının gerçekleştirilmesi.
10. Gerek üniversite, gerek teknik eğitim ve lise sonrası mesleki eğitim enstitülerinde atölye derslerinde ve pratik uygulamalarda yaşanacak ciddi sorunlara çözüm yolları bulunması.
11. Uzaktan eğitimi mümkün ya da verimli kılacak teknolojik araçlarla okulların ve eğitimcilerin desteklenmesi.
Bugünkü durumdan gereken dersler çıkarılarak geleceğe yönelik daha geniş çerçevede bir planlama yapılmasının da gerekli olduğunu vurgulayan AKEL Genel Sekreteri, AKEL Eğitim Bürosu’nun çeşitli önerileri hazırladığını ve bu zorlu çabada Eğitim Bakanlığı’na yardımcı olmaya hazır olduğunu ifade etti.
PREV

Grup Yorum üyesi Helin Bölek ifade özgürlüğü ve demokrasi mücadelesinde canını feda etti

NEXT

Hükümeti Sağlık Emekçilerinin Endişe Dolu Çığlığına Kulak Vermeye Çağırıyoruz