Sayın Hristodulidis toplum karşısında bankaların ve fonların koruyucusu oldu ve öyle olmaya devam ediyor
Kredi borçluların korunmasına yönelik yasa önerisinin geri gönderilmesine ilişkin AKEL’in açıklaması
Bankaların yasa dışı ücretlendirmeler uygulamaları ve istismar edici sözleşme maddeleri kullanmaları durumlarında kredi borcu olanların adalete başvurma hakkına sahip olmalarını sağlama amacıyla AKEL ve ekologlar Hareketi tarafından sunulan yasa önerisini Nikos Hristodulidis’in geri gönderme kararı onun Anastasiadis–DİSİ hükümetinin sadık bir devamcısı olarak toplum karşısında bankaların ve fonların koruyucusu olduğunu ve olmaya devam ettiğini açıkça ortaya koymaktadır.
Sayın Hristodulidis iki açıdan teşhir olmuş durumdadır. Birincisi, mevcut hukuki çerçevenin değiştirilmesini talep eden toplumun çoğunluğunu görmezden gelmektedir. İkincisi de kredi borcu olanların hukuki yollara etkin erişimi konusunda Avrupa hukuki mevzuatı karşısında Kıbrıs’ın yükümlülüklerini göz ardı etmeye devam etmektedir; bu da Kıbrıs’ı Avrupa Birliği içinde tek istisna haline getirmektedir. Ancak Sayın Hristodulidis’in görmezden gelmediği bir şey var: Toplumun çıkarları karşısında bankaların ve fonların çıkarlarını savunmak.
AKEL barınma hakkının korunmasının gerekliliğinde ısrar etmektedir. Ayrıca gerçek borç bakiyesi belirlenene kadar haciz sürecinin durdurulmasını sağlayacak şekilde adalete erişimin etkin biçimde düzenlenmesi gerektiğini de vurgulamaktadır.
AKEL toplumun yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir.