Home  |  23ο Συνέδριο ΑΚΕΛ   |  Προσυνεδριακός Διάλογος 23ου Συνεδρίου   |  Επικοινωνιακή ανεπάρκεια – Πανδημία,του Κωνσταντίνου Χριστοδουλίδη

Επικοινωνιακή ανεπάρκεια – Πανδημία,του Κωνσταντίνου Χριστοδουλίδη

Μεγάλη συζήτηση γίνεται για τις αδυναμίες του κόμματος να μεταφέρει τις θέσεις του στον λαό. Ότι,  ενώ η πολιτική του και οι θέσεις του είναι σωστές , δεν γίνονται κτήμα των μελών του και συνεπώς δεν μεταφέρονται στον κόσμο. Ακούστηκε η θέση, το κόμμα να εργοδοτήσει επικοινωνιολόγους που να βελτιώσουν την εικόνα και τους τρόπους επικοινωνίας . Δεν διαφωνώ , φτάνει να μην «πουλούμε» φτιαχτές εικόνες και ψεύτικες θέσεις που να χαϊδεύουν αυτιά.

Θα παραθέσω κάποιες σκέψεις που θεωρώ πως βελτιώνουν τον τομέα επικοινωνίας.

Από τη στιγμή που η δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού είναι οικονομικά ανέφικτη, να αξιοποιηθεί η τεχνολογία με την δημιουργία ημερήσιας ή έστω εβδομαδιαίας ηλεκτρονικής εφημερίδας  με νέο όνομα ,που να απευθύνεται κυρίως στους νέους. Ταυτόχρονα να παράγονται φιλμάκια με ποικίλη θεματολογία, που να προβάλλονται σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα με σταθερό ημερήσιο πρόγραμμα, κατά προτίμηση στις ώρες των δελτίων ειδήσεων των καναλιών (7.00 -10.00μ.μ.).Στη συνέχεια να προβάλλονται ταινίες αριστερού  προσανατολισμού , που να αποτραβήξουν τον κόσμο μας από  την παραπληροφόρηση των ελεγχόμενων Μ.Μ.Ε. και από τα ΝΕΤΦΛΙΞ. Νοείται πως χρειάζεται μεγάλη προβολή και διαφήμιση των μέσων αυτών.

Για τον ΑΣΤΡΑ , διαπιστώνω πως ακροβατεί μεταξύ της ιδιότητας του ραδιοφώνου της Αριστεράς , και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Μπροστά στο δίλημμα επικρατεί η δεοντολογία,  με αποτέλεσμα να υποχωρεί η αριστερή ταυτότητα και να μην είναι το ραδιόφωνο που έχει η ανάγκη η αριστερά. Θεωρώ πως χρειάζονται να προστεθούν τα ακόλουθα:

Μία εκπομπή από τις 8.00-9.00μ.μ. όπου κάποιο στέλεχος της ηγεσίας και/ή ικανός δημοσιογράφος , να  σχολιάζει την επικαιρότητα της ημέρας και να επικοινωνεί με τους ακροατές. Δεν είναι δυνατόν ο σταθμός να «κλείνει» με το δελτίο των 7.00μ.μ. και να «παραδίδει» το ακροατήριο του  στον κάθε Τσουρούλλη.

Δεκαπενθήμερη εκπομπή όπου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ένας ευρωβουλευτής ( ή εκπρόσωποι τους ) εναλλάξ, να προβάλλουν το έργο  του κόμματος και να επικοινωνούν με το κοινό.

Μηνιαία εκπομπή ιδεολογικού μορφωτικού περιεχομένου , όπου να αναλύονται οι αρχές της αριστεράς και του σοσιαλισμού.

Μηνιαία εκπομπή όπου να αναλύεται η ομοσπονδία.

Εκπομπές για τις γυναίκες ,για τη βία στην οικογένεια, για την νεολαία,  για τους στρατιώτες , για τους ΛΟΑΤΚΙ, για τους μετανάστες, για τους αγρότες, για την επαναπροσέγγιση, με προβολή των απόψεων του κόμματος στα θέματα αυτά. Θα μπορούσε να καθιερωθεί μια εβδομαδιαία πολυθεματική εκπομπή, όπου κάθε φορά να περιλαμβάνεται ένα από τα θέματα , με τη συμμετοχή ΠΟΓΟ, ΕΚΑ , ΠΕΟ κ.λ.π. Τις θέσεις μας θέλουμε, όχι των άλλων.

Να επανέλθουν οι ιστορικές διαδρομές.

Οι πιο πάνω σκέψεις ισχύουν και για την Χαραυγή.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Η στάση του κόμματος και των μέσων του Άστρα – Χαραυγή , έναντι της πανδημίας και της διαχείρισης της από την κυβέρνηση, ήταν και εξακολουθεί να είναι ανεπαρκής . Υιοθετήθηκε το κυρίαρχο διεθνές και τοπικό αφήγημα, θεοποιήθηκαν μονόπλευρα οι «επιστήμονες» και ο Π.Ο.Υ.            ( άραγε είναι ταξικά ουδέτεροι και άμωμοι;;)  και στηρίχτηκαν επιλογές που καταπάτησαν βάναυσα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μελετήθηκε σοβαρά ( ούτε και από την παγκόσμια αριστερά) το βάθος και η έκταση της ασθένειας , η ταξική της διάσταση, η εργαλειοποίηση της από την άρχουσα τάξη , αφήνοντας το λαό έρμαιο στα τεράστια οικονομικά συμφέροντα. «Μας κλωτσάνε και μας αρέσει δικέ μου». Τελευταίο ολίσθημα η συμβολή μας στον διαχωρισμό των ανθρώπων , σε εμβολιασμένους και μη , στους εκβιασμούς , στην δημιουργία ενοχών. Ξέρετε πόσοι άνθρωποι που δεν υιοθετούν το κυρίαρχο αφήγημα , περίμεναν εναγωνίως «αποδοχή και κάλυψη» από το κόμμα;;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

Κ.Ο.Β. Χρυσελεούσας Στροβόλου

 

PREV

Εισηγήσεις για ένα πολιτικό σχηματισμό υποστήριξης των Κυπριακών Κοινών, του Σωκράτη Στρατή

NEXT

Για την παραγωγή θέσεων από το ΑΚΕΛ (στη βάση ενός παραδείγματος),του Χάρη Ιωακειμίδη