Home  |  23ο Συνέδριο ΑΚΕΛ   |  Προσυνεδριακός Διάλογος 23ου Συνεδρίου   |  Εφοδιασμένοι με σωστά επιχειρήματα να προβάλουμε το δικό μας όραμα, του Νάσου Κούκου

Εφοδιασμένοι με σωστά επιχειρήματα να προβάλουμε το δικό μας όραμα, του Νάσου Κούκου

Ο απόηχος του εκλογικού αποτελέσματος ενδεχόμενα να μην αφήνει το μυαλό μας καθαρό και νηφάλιο, αφού συνεχίζει να ταλανίζετε από βαθύ προβληματισμό για το αρνητικό αποτέλεσμα σ’ αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες. Οφείλουμε να καταγράψουμε τις αδυναμίες και ακολούθως να βρούμε τις λύσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν άμεσα, μειώνοντας τη σκέψη και αυξάνοντας τη δουλειά.

Υπάρχουν ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί ένεκα νέων συνθηκών και ζητήματα που εμφανίστηκαν λόγο αδράνειας. Υπάρχουν προβλήματα που αποσκοπούν στο θεωρητικό πολιτικό μας πλαίσιο και προβλήματα πρακτικής και οργανωτικής δουλειάς. Όλα αυτά δεν  μπορούν να είναι ξεκομμένα το ένα από το άλλο.  Για να υπάρξει σωστή πρακτική και οργανωτική δουλειά από τα στελέχη, μέλη και φίλους του κόμματος, οφείλουμε να εφοδιαστούμε με τα κατάλληλα εργαλεία. Να είμαστε ενήμεροι και γνώστες των πολιτικών ζητημάτων από τα μικρά, τοπικά, καθημερινά, μέχρι και τα πιο μεγάλα, Κυπριακό, Οικονομία κ.α.

Είναι σημαντικό συνειδητά να ενημερωνόμαστε από τα δικά μας Μ.Μ.Ε., την Χαραυγή, τον Άστρα και τον Διάλογο. Ο Όμιλος Διάλογος, μας δίνει την επιλογή να ενημερωθούμε με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμούμε, άμεσα και έγκαιρα από το ανανεωμένο μας portal, συζητώντας και αναλύοντας μέσω του διαχρονικού μας ραδιοφωνικού σταθμού, Άστρα και εμβαθύνοντας όπως μάθαμε εδώ και χρόνια διαβάζοντας την Χαραυγή.

Σίγουρα υπάρχουν αδυναμίες και σ’ αυτό  το κομμάτι, όπως άλλωστε σε κάθε ζωντανό οργανισμό, οφείλουμε όμως  να τις εντοπίζουμε και να τις διορθώνουμε άμεσα. Παρόλες τις αδυναμίες, αυτός είναι ο τρόπος για να εφοδιαστούμε, να εξοπλιστούμε και να αντλήσουμε επιχειρήματα για να είμαστε έτοιμοι στο πρακτικό κομμάτι της δουλειάς μας. Την επαφή μας με τον κόσμο. Η ενημέρωση σε κάθε μέλος του κόμματος, οφείλει να αποτελεί μέρος της καθημερινής του δράσης. Άλλωστε αναγράφεται ποικιλοτρόπως στο καταστατικό του κόμματος, στο άρθρο 6 Υποχρεώσεις Μέλους. «Nα βελτιώνει την ιδεολογική του κατάρτιση, να αναπτύσσει τις πολιτικές του ικανότητες…» , «Nα ενεργεί και να συμπεριφέρεται κατά τρόπο που να ενισχύει την επιρροή και το κύρος του Kόμματος». Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να είμαστε εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα επιχειρήματα και γνώστες των ζητημάτων της επικαιρότητας.

Επιπρόσθετα οφείλουμε να μην είμαστε μόνο δέκτες της ενημέρωσης αλλά και «ανταποκριτές» του δημοσιογραφικού ομίλου στο χώρο εργασίας μας, στη γειτονιά μας, οπουδήποτε δραστηριοποιούμαστε ούτως ώστε να μπορέσουμε να αναδείξουμε προβλήματα, τυχών εκμετάλλευση, αδράνειες, διαφθορά κ.α. Αυτός είναι ο πρωτοποριακός ρόλος που πρέπει να έχουμε στα καθημερινά ζητήματα της ζωής, της ανάδειξης και της προσπάθειας για επίλυση.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα από τα υπόλοιπα Μ.Μ.Ε. που σκόπιμα είναι ταγμένοι στο αντίπαλο «στρατόπεδο», εφημερίδες, ραδιοφωνικοί σταθμοί, τηλεοπτικά κανάλια και ειδησεογραφικά portal. Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε αλλά ούτε να τους αγνοούμε.

Με δύναμη τη γνώση και την ενημέρωση, οφείλουμε να δούμε ξανά τον κάθε συνάνθρωπο μας στα μάτια, να ακούσουμε, να συζητήσουμε και στο τέλος ναι, να πείσουμε. Να πείσουμε για τον κόσμο που εμείς επιδιώκουμε, για το δίκαιο των αγώνων μας, για το δικό μας όραμα, για μια Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη, για μια κοινωνία με ίσα δικαιώματα για όλους, χωρίς εκμετάλλευση και διαφθορά.  Να γίνουμε ένα με τον κόσμο.

Νάσος Κούκος

Κ.Ο.Β. Πλατύ Β

PREV

Κάποιες σκέψεις με αφορμή την επέτειο της 16ης  Ιουνίου 1943 και το επικείμενο συνέδριο του ΑΚΕΛ, του Ανδρέα Χρίστου

NEXT

Προσυνεδριακός διάλογος της Έ.Ι.