AKEL ve OELMEK heyetleri bir araya geldi
AKEL ve OELMEK heyetleri bugün bir araya geldiler ve gerçekleştirdikleri görüşmede öğretmenlerin yeni atanma sistemine ilişkin kritik konuları ele aldılar.
Ortak görüş, Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanlığı’nın kamuoyu istişaresine sunduğu öneride ciddi zaaflar, belirsizlikler ve eksiklikler bulunduğu yönündeydi. Ne yazık ki Bakanlık kamu eğitimini bekleyen ciddi tehlikeleri kavrayamadan, kendi önerisinde ısrar ederek geri adım atmıyor. Söz konusu öneri nedeniyle yalnızca okullarda yıllarca hizmet vermiş ve meslek dışında kalma ihtimali bulunan binlerce öğretmen değil, atanma sınavlarında iyi sonuç elde etmiş ancak bu sonuçları kalıcı bir atama almalarını sağlamaya yetmeyecek çok sayıda genç öğretmen de mağdur olma riskiyle karşı karşıyadır.
Samimi ve etkili bir diyaloğun ürünü olacak adil ve sürdürülebilir bir öneri hazırlayıp sunma konusunda hükümetin sergilediği büyük gecikme ülkemizin eğitim alanında bir başka kopuşa yol açacak gibi görünmektedir.
AKEL, ilgili taraflar arasındaki diyaloğun uzatılması talebini gündeme getirmeye devam edecektir. Bu yaklaşımın amacı binlerce öğretmenin mesleki geleceğini ve eğitim sistemimizin arzu edilen düzeyini güvence altına alacak çözümler bulunmasına ve aynı zamanda genç insanların da eğitim alanında görev alabilmelerine olanak sağlamaktır.
Kamu eğitiminin yararına olacak şekilde AKEL ile OELMEK arasında iletişimin ve görüş alışverişinin sürdürülmesi konusunda mutabakata varıldı.
AKEL heyetine partinin Genel Sekreteri Stefanos Stefanu başkanlık ederken, Eğitim Bürosu Sorumlusu ve Milletvekili Hristos Hristofidis de görüşmeye katıldı.