Home  |  Açıklamalar   |  Hristodulidis hükümeti akaryakıt zamlarının ne anlama geldiğini kavramıyor

Hristodulidis hükümeti akaryakıt zamlarının ne anlama geldiğini kavramıyor

 

AKEL Politbüro Üyesi ve Ekonomiyle İlgili Konular Sorumlusu Haris Polikarpu yaptığı açıklamada, “Maliye Bakanı ‘Bulgaristan dışında Avrupa Birliği ülkeleri arasında en düşük benzin fiyatına sahip ülke Kıbrıs’ dediğinde, iki şeyden biri söz konusu olabilir: Ya hükümet üyeleri bisikletle hareket ediyorlar ya da hayat pahalılığının ve akaryakıt fiyatlarındaki artışların ekonomi ve toplum açısından ne anlama geldiğini bilmiyorlar” dedi.

 

Hayat pahalılığının hızla arttığına, akaryakıt fiyatlarında ciddi bir yükseliş yaşandığına, elektrik ve enerjinin Avrupa Birliği’nin en pahalıları arasında yer aldığına işaret eden Polikarpu “ancak Maliye Bakanı bize susmamız ve ödemeye devam etmemiz gerektiğini, çünkü başka yerlerde de durumun böyle olduğunu söylüyor. Üstelik halkın ödediği yüksek vergilerden elde edilen ve artan gelirlerle devletin kasaları dolarken, Bakan elde edilen ek gelirlerin bir kısmının pratikte topluma nasıl geri verileceği ve hayat pahalılığına karşı geçici ve yetersiz önlemler yerine, en nihayet ne zaman kapsamlı bir planlama ile mücadele edeceği konusunda herhangi bir yanıt vermiyor” diye ekledi.

 

Motorlu taşıtlarda kullanılan akaryakıta uygulanan indirimli tüketim vergisi döneminin uzatılmasının doğru bir adım olduğunu ancak yeterli olmadığını kaydeden Haris Polikarpu tüketim vergisindeki indirimin ısınma amaçlı kullanılan yakıtlara da uygulanması gerektiğinin altını çizdi ve akaryakıttaki çifte vergilendirmenin kaldırılması, akaryakıt fiyatlarındaki artışların denetiminin güçlendirilmesi ve devletin ekonomik açıdan daha fazla zorluk yaşayan toplumsal kesimleri desteklemesi için sosyal politikaların güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

PREV

Yüksek enerji maliyetlerine karşı derhal önlem alınmalı