Home  |  Νέα απο το Ευρωκοινοβούλιο   |  2022: Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας

2022: Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας

Στην ολοµέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζητήθηκε και η ανακήρυξη του 2022 ως Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας. Μιας νεολαίας που έχει δεχτεί σοβαρές ψυχολογικές, κοινωνικές και οικονοµικές επιπτώσεις από την πανδηµία. Στόχος του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας είναι η ενίσχυση των προσπαθειών της Ένωσης, των κρατών-µελών και των περιφερειακών και Τοπικών Αρχών, αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας για στήριξη και συνεργασία µε τη νεολαία σε µια µεταπανδηµική και µακροπρόθεσµη προοπτική. Τα δε κράτη-µέλη θα πρέπει να διασφαλίσουν την ενεργό συµµετοχή των νέων και των οργανώσεων της νεολαίας, στη συνδηµιουργία, εφαρµογή και αναθεώρηση της υλοποίησης των δραστηριοτήτων του έτους σε εθνικό επίπεδο.

Το ΑΚΕΛ υπερψήφισε την πρόταση η οποία υιοθετήθηκε µε µεγάλη πλειοψηφία.

Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, παρεµβαίνοντας στη συζήτηση ως σκιώδης εισηγητής της Οµάδας της Αριστεράς τόνισε ότι η ανακήρυξη του 2022 ως Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας αποτελεί µια ευκαιρία να τεθούν οι νέοι στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων, τονίζοντας ότι το 2022  «πρέπει να γίνει πραγµατικά ένα έτος από τη νεολαία για τη νεολαία».

PREV

H 30ή επέτειος της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης: Ακόμα ένας αντικομμουνιστικός οχετός

NEXT

Γιώργου Κ. Γεωργίου: Απολογισμός δράσης του ΑΚΕΛ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά το πρώτο ήμισυ της κοινοβουλευτικής περιόδου