Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΚΕΛ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΚΕΛ

 

 

Το ΑΚΕΛ εύχεται σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό -Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους- καθώς και στους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν και εργάζονται στον τόπο μας, να είναι το 2022 χρονιά υγείας, ειρήνης και προόδου. Διαβεβαιώνουμε όλους και όλες ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει ακόμα πιο αποφασιστικά τη δράση και τους αγώνες του για όλα όσα αξίζει και δικαιούται ο λαός και η πατρίδα μας. Για τη δικαίωση της Κύπρου, την επανένωση και την ειρήνη. Για τα δίκαια και τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας. Για τα οράματα και τις προσδοκίες της νέας γενιάς του τόπου.

Η έλευση του νέου έτους βρίσκει την ανθρωπότητα να πλήττεται από μια νέα έξαρση της πανδημίας.Ευχή και ελπίδα όλων μας, είναι το 2022 να οδηγήσει, με όπλο και εργαλείο την επιστήμη, στο οριστικό τέλος της πανδημίας και μαζί της όλων των περιοριστικών μέτρων που εξαντλούν τις κοινωνίες του πλανήτη. Υπενθυμίζουμε βέβαια ότι, ενόσω δεν καταργούνται οι πατέντες στα εμβόλια, δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη δεν θα έχουν πρόσβαση στα εμβόλια με ανυπολόγιστες συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές αλλά και στη συνολική μάχη κατά του κορονοϊού.

Πέρα από την πανδημία, ο λαός της Κύπρου βιώνει μια πραγματικότητα που απέχει πολύ από τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης περί μεταρρυθμίσεων και ανάκαμψης. Η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί, η επιθετικότητα των τραπεζών, η φτώχεια και οι ανισότητες, η δεινή κατάσταση των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι όσα έχει ενώπιον της καθημερινά η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.Υπόσχεση ευθύνης του ΑΚΕΛ έναντι των εργαζομένων και του λαού είναι ότι το 2022 θα εντείνει περαιτέρω τη διεκδίκηση, μέσα κι έξω από τη Βουλή, για ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και αξιοπρεπείς μισθούς, για πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, για νομοθετικές παρεμβάσεις που να βάζουν φρένο στην τραπεζική αυθαιρεσία, για υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας και υγείας, για να ξανακτίσουμε το κοινωνικό κράτος.

Την ίδια ώρα, η φάση που διέρχεται το Κυπριακό καθιστά αναγκαίο για όλους να αναλογιστούν με ευθύνη έναντι της Ιστορίας σε ποια πορεία οδηγείται η πατρίδα και το μέλλον των επόμενων γενιών των Κυπρίων. Η Τουρκία βαθαίνει την κατοχή, οξύνει την επιθετικότητά της, στραγγαλίζει τους Τουρκοκύπριους και αξιώνει πιο προκλητικά από ποτέ την οριστική διχοτόμηση του νησιού. Δυστυχώς, όμως, η συμπαράσταση της διεθνούς κοινότητας ακόμα και της ΕΕ αποδεικνύεται μόνο φραστική. Μπροστά σε αυτά, χρειάζεται συνεπής πολιτική που να εμποδίζει αποτελεσματικά το δίδυμο Ερντογάν-Τατάρ από την ολοκλήρωση των διχοτομικών τους σχεδιασμών. Χρειάζεται πολιτική που να σπρώχνει τα πράγματα προς την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν το 2017, αφού κάτι τέτοιο θα ακυρώσει αυτόματα τις μεθοδεύσεις της κατοχικής δύναμης. Όλοι θα πρέπει να εργαστούμε και να αγωνιστούμε για να ξεπεραστεί το σημερινό αποκαρδιωτικό τοπίο στο Κυπριακό και να ξαναζωντανέψει  η ελπίδα για λύση, απελευθέρωση και επανένωση.

Το 2022 θα είναι καθοριστική χρονιά για την υπόθεση της αλλαγής στη διακυβέρνηση του τόπου. Το ΑΚΕΛ συμμερίζεται την αγωνία όχι μόνο του κόσμου της Αριστεράς αλλά και κάθε προοδευτικού και δημοκρατικού πολίτη της χώρας για να απαλλαγεί ο τόπος από μια διακυβέρνηση της διαφθοράς, της αλαζονείας και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Το ΑΚΕΛ διαβεβαιώνει ότι θα κάνει όλα όσα περνούν από το χέρι του ώστε το 2023 να σημάνει την αλλαγή στη διακυβέρνηση και μια νέα πορεία για την Κύπρο μας. Σε αυτό το στόχο απευθύνουμε μήνυμα ενότητας, συστράτευσης και αισιοδοξίας σε κάθε Κύπριο που πιστεύει ότι η Κύπρος και ο λαός της αξίζουν καλύτερα.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα, το ΑΚΕΛ εύχεται Καλή Χρονιά σε όλους και όλες.

31/12/2021

PREV

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου

NEXT

Να αυξηθούν τα κέντρα rapid test σε όλες τις επαρχίες