Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Eπίσκεψη αντιπροσωπείας ΑΚΕΛ στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Eπίσκεψη αντιπροσωπείας ΑΚΕΛ στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Γιώργο Λουκαΐδη, επισκέφθηκε σήμερα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο πλαίσιο επαφών του Κόμματος με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστόφιας καθώς και εκπρόσωποι της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών.

Η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον Πρύτανη, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, καθώς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ ενημερώθηκε -μεταξύ άλλων- σχετικά με το σχεδιασμό του Πανεπιστημίου για περαιτέρω ανάπτυξη και εμπλουτισμό της παρεχόμενης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, για την αναβάθμιση των κτηριακών και άλλων υποδομών του Πανεπιστημίου, για τα προγράμματα σπουδών που παρέχονται, καθώς και τις εν εξελίξει συνεργασίες του Πανεπιστημίου με πανεπιστήμια του εξωτερικού για από κοινού παροχή προγραμμάτων σπουδών. Επίσης έγινε ενημέρωση για το υψηλού επιπέδου ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου καθώς και την κοινωνική και οικονομική συνεισφορά του Πανεπιστημίου στον τόπο.

Σημαντικά ζητήματα τα οποία εγέρθηκαν από τις πρυτανικές αρχές, είναι η αναγκαιότητα αύξησης των κονδυλίων για τη φοιτητική χορηγία και η δίκαιη κατανομή αυτής βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, καθώς και η απαίτηση για αύξηση της χρηματοδότησης που διατίθεται για έρευνα και καινοτομία.  Συζητήθηκαν επίσης, μέτρα το οποία θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην βελτίωση και επέκταση της παρεχόμενης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης καθώς και στην προσέλκυση ξένων φοιτητών.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, αφού συγχάρηκε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για το έργο που επιτελεί, εξέφρασε τη μεγάλη εκτίμηση του Κόμματος για τη σημαντική συμβολή του στα πανεπιστημιακά δρώμενα, αλλά και για τη συνεισφορά του στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία. Όπως τόνισε, η πανεπιστημιακή εκπαίδευση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη χώρα μας, συνεισφέροντας ουσιαστικά στο ΑΕΠ μέσω της προσέλκυσης μεγάλου αριθμού ξένων φοιτητών.

Τέλος, ο Γιώργος Λουκαΐδης διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι το ΑΚΕΛ θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Πανεπιστημίου, και γενικότερα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ώστε να συνεχίσουν να αναπτύσσονται ομαλά προς όφελος της κοινωνίας και για την επίτευξη του στόχου για καθιέρωση της Κύπρου ως περιφερειακού εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου.

17/11/2021

PREV

Δηλώσεις Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ μετά τις συναντήσεις του με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων και τον Επίτροπο Προώθησης του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής

NEXT

Η σεξουαλική εκπαίδευση μέσο αυτοπροστασίας των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση