Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Όταν ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος παραδέχεται την αποτυχία της κυβέρνησης, από εμάς τα λόγια περισσεύουν

Όταν ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος παραδέχεται την αποτυχία της κυβέρνησης, από εμάς τα λόγια περισσεύουν

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Το ΑΚΕΛ εκτιμά ως θετικό στοιχείο την αυτοκριτική του Προέδρου του ΔΗΣΥ σε σχέση με το κυβερνητικό σχήμα και ειδικότερα τις διαπιστώσεις του ότι οι Υπουργοί και η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη ενεργούν ως απλοί διαχειριστές μιας κατάστασης αποτελμάτωσης σ΄ ότι αφορά το στόχο του εκσυγχρονισμού και της μεταρρύθμισης του κράτους. Όταν ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος παραδέχεται την αποτυχία της κυβέρνησης, από εμάς τα λόγια περισσεύουν.

Την ίδια ώρα όμως, με τις δηλώσεις του ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου επανέλαβε εαυτόν. Γιατί για μια ακόμη φορά ο κ. Νεοφύτου όταν αναφέρεται σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις εννοεί κατά κανόνα αντιδραστικού χαρακτήρα απορρυθμίσεις. Και όταν μιλά για κατεστημένα εννοεί τους εργαζομένους, τα δικαιώματα τους και τις οργανώσεις που τους εκπροσωπούν.

Το ΑΚΕΛ, από την πλευρά του, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό και μεταρρύθμιση του κράτους και των θεσμών, που θα έρθει μέσα από σύγκρουση με το πανίσχυρο οικονομικό κατεστημένο, τα συμφέροντα του οποίου συνεχίζεται να υπηρετεί τυφλά ο ΔΗΣΥ και η Κυβέρνηση του.

Με εκσυγχρονισμό και όχι ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου. Με Γενικό Σχέδιο Υγείας που θα υπηρετεί τους πολίτες και όχι τα συμφέροντα των ασφαλιστικών εταιρειών. Με ωράρια που θα εξυπηρετούν τους χιλιάδες μικρομεσαίους και τους εργαζόμενους και όχι μια δράκα πολύ μεγάλων επιχειρήσεων. Με πολιτικές δίκαιης διανομής και αντιδιανομής του εθνικού πλούτου. Με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία κουρεύτηκαν βάναυσα, εξαιτίας των εγκληματικών ενεργειών του τραπεζικού – οικονομικού κατεστημένου και της καταστροφικής θεραπείας που επιβάλει η Κυβέρνηση και η Τρόικα. Με αποφασιστική προώθηση μέτρων ενίσχυσης της αξιοκρατίας και όχι με εξαγγελίες- πυροτεχνήματα για επιλογή των άριστων των αρίστων, που αφήνουν πίσω τους μόνο πυρκαγιές. Με πάταξη της γραφειοκρατίας στην πράξη και όχι με δεσμεύσεις που επίσης αποδείχθηκαν κούφιες και άνευ ουσιαστικού περιεχομένου.

11/06/2015

PREV

Ομιλία Χρίστου Αλέκου για τα αποτελέσματα της Άμιλλας των Οργανωτικών Πλάνων (Πενταετίας και Ειδικού)

NEXT

Η αναλγησία της κυβέρνησης Αναστασιάδη στο αποκορύφωμα της