Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ομιλία Χρίστου Αλέκου για τα αποτελέσματα της Άμιλλας των Οργανωτικών Πλάνων (Πενταετίας και Ειδικού)

Ομιλία Χρίστου Αλέκου για τα αποτελέσματα της Άμιλλας των Οργανωτικών Πλάνων (Πενταετίας και Ειδικού)

Σ/σσες και σ/φοι

Στο μεγαλύτερο μέρος της περιόδου που ανασκοπούμε, από το προηγούμενο μας Συνέδριο το 21ο μέχρι σήμερα, σημειώθηκαν πρωτόγνωρες εξελίξεις οι οποίες θα ήταν αδύνατο να μην επιδράσουν αρνητικά τις προσπάθειες μας για κάλυψη και υπερκάλυψη όλων των οργανωτικών στόχων που θέσαμε.

Αυτή η επίδραση ουσιαστικά είχε φανεί στη διετία 2013 – 2014 και αυτό αντικατοπτρίζεται με σαφήνεια στους σχετικούς πίνακες των οργανωτικών μας δελτίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τομέας της τακτοποίησης, της σύνδεσης των μελών. Όπου  ενώ το 2011 κλείσαμε με ποσοστό 80% και το 2012 με 84% πέσαμε το 2013 στο 64% και το 2014 στο 66%.

Το ΚΟΓ άμεσα και στη βάση των αποφάσεων της ΚΕ είχε κινηθεί στη λήψη μέτρων που στόχευαν στον περιορισμό αυτών των αρνητικών επιδράσεων. Κύρια ρίξαμε βάρος α) Στο να αυξήσουμε την επαφή μας, τη ζωντανή επαφή μας, με τα μέλη και τους ψηφοφόρους του Κόμματος και β) στον εντοπισμό των αδύνατων ΚΟΒ, με στόχο να τους παράσχουμε με κάθε δυνατό τρόπο την κάθε δυνατή βοήθεια.

Είναι αλήθεια σ/σσες και σ/φοι, και όλοι όσοι βρισκόμαστε σε αυτή την αίθουσα το βιώσαμε, ότι η δουλειά, η πρακτική οργανωτική δουλειά που έγινε σε αυτή τη περίοδο ήταν ασύγκριτα πολύ μεγαλύτερη από προηγούμενα. Και το αποτέλεσμα της δυσανάλογα λιγότερο γιατί ακριβώς εργαζόμαστε σε ένα περιβάλλον πολύ δύσκολο που αναπόφευκτα απαιτούσε ανάλογη προσπάθεια.

Τα αποτελέσματα του ειδικού πλάνου του 2015 είναι σαφώς πιο αισιόδοξα. Για να συνεχίσω με το ίδιο παράδειγμα, της σύνδεσης των μελών, να αναφέρω ότι πετύχαμε μέσα σε μόνο πέντε μήνες να έχουμε ποσοστό 77%.

Στη προσπάθεια μας σ/σσες και σ/φοι να ανταποκριθούμε όσο γίνεται καλύτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, πρέπει να πούμε ότι το κύριο βάρος έπεσε στα τοπικά μας στελέχη τα οποία ομολογουμένως υπερέβαλαν εαυτό. Και κάτι επιπρόσθετο που θα πρέπει να τονιστεί είναι ότι η συμμετοχή, σε τούτη τη περίοδο, των τοπικών στελεχών παρουσίασε μείωση σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι, οι σ/σσες και οι σ/φοι, όλα τα οργανωτικά μας στελέχη, που μέσα σε τούτες τις συνθήκες ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντα τους και αφιέρωσαν πολλαπλάσιο χρόνο από ότι συνήθως. Είναι η προσφορά αυτών των στελεχών που για ακόμα μια φορά στην 90χρονη ιστορία του Κόμματος, το κράτησαν σε συνθήκες δύσκολες,  όρθιο. Είναι  αυτά τα αφανή,  τα αγνά στελέχη του Κόμματος που στις ώρες της δυσκολίας δεν ξέρουν τι σημαίνει γκρίνια, τι σημαίνει μεμψιμοιρία ή αμφισβήτηση. Δεν ξέρουν τι σημαίνει ατομικισμός, παραγοντισμός. Ξέρουν μόνο τι σημαίνει δουλειά και τι πρέπει να κάμουν για να βγάλουν το Κόμμα από τη δύσκολη θέση. Μοναδικό τους κίνητρο η αγάπη τους για το ΑΚΕΛ, η βαθειά τους πίστη στο ιδεολογικό του στίγμα, στις αρχές,  στις αξίες,  στο χαραχτήρα και τη φυσιογνωμία του.

Ένα μήνυμα που θα πρέπει να καταγράψουμε σ/σσες και σ/φοι είναι ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε, πιο έντονα, να έχουμε ψηλά στις προτεραιότητες μας, με ποιο ουσιαστικό τρόπο, τη διατήρηση μάχιμων οργανωτικών μηχανισμών, τοπικά, Επαρχιακά και κεντρικά. Ακόμα και σε ευνοϊκούς καιρούς που ότι κάμνουμε μας «βγαίνει», ακόμα και τότε, να θυμόμαστε ότι θα έρθουν και πάλι δύσκολοι καιροί και θα πρέπει να μας βρίσκουν ετοιμοπόλεμους.

Σ/σσες και σ/φοι

Οι Οργανωτικοί στόχοι που θέσαμε για τους σκοπούς της ευγενικής άμιλλας μεταξύ των ΕΕ παρά του ότι είναι αριθμητικοί είναι στόχοι σημαντικοί, γιατί πίσω από κάθε στόχο, πίσω από κάθε αριθμό  βρίσκεται και μια πτυχή ζωτικής σημασίας για το κόμμα μας.

Με τον στόχο των νέων μελών επιδιώκεται κυρίως η ηλικιακή ανανέωση με όλες τις θετικές για το κόμμα επιδράσεις.  Με την τακτοποίηση της συνδρομής καλύπτεται η καταστατική υποχρέωση των μελών αλλά και η πολιτική τους σύνδεση με το κόμμα, ενώ με την μορφωτική δουλειά ενισχύεται το πολιτικο-ιδεολογικό υπόβαθρο των μελών και στελεχών του κόμματος. Ο καθημερινός αναγνώστης της ΧΑΡΑΥΓΗΣ είναι και ο καθημερινός σωστός προπαγανδιστής των θέσεων του κόμματος.  Η προσέλευση των μελών στις συνεδρίες των ΚΟΒ συνιστά  υποχρέωση του μέλους. Ταυτόχρονα είναι ευκαιρία για ενημέρωση αλλά και έκφραση απόψεων. Στις ΚΟΒ είναι που πρέπει να αναπτύσσεται ο εσωκομματικός διάλογος και προβληματισμός.   Mε τον έρανο της Κ Ε κινητοποιούνται εκατοντάδες στελέχη μας που με την δουλειά τους έρχονται σε επαφή με τις χιλιάδες των μελών αλλά και φίλων του κόμματος για την εξασφάλιση των οικονομικών του κόμματος.  Συνιστά δηλαδή ο έρανος ευκαιρία για επαφή με το λαό, επαφή με τους ψηφοφόρους μας, από την οποία μόνο όφελος μπορούμε να έχουμε.

Σ/σσες και σ/φοι να μου επιτρέψετε τώρα να καταθέσω πολύ επιγραμματικά τα αποτελέσματα που είχαμε στη περίοδο  που ανασκοπούμε, που αφορούν τους διάφορους  στόχους:

  1. Τακτοποίηση μελών με την συνδρομή τους: Έχω ήδη αναφερθεί στα ποσοστά που είχαμε για κάθε χρόνο. Το μέχρι τώρα αποτέλεσμα για το 2015 που είμαστε στο 77% μας δίδει το δικαίωμα να ελπίζουμε ότι θα κλείσουμε τη χρονιά με ποσοστό ικανοποιητικό.
  2. Στο Ύψος της συνδρομής, ενώ στο 2011 και 2012 είμαστε στο 77% πέσαμε στα χρόνια 2013, 2014 στο 57% και είμαστε μέχρι τις 15 Μάιου του 2015 στο 66%. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε ώστε το ποσοστό ύψους της συνδρομής να συμβαδίζει όσο το δυνατό καλύτερα με το ποσοστό τακτοποίησης των μελών, η απόκλιση δηλαδή να είναι όσο το δυνατό μικρότερη.
  3. Στη μορφωτική δουλειά: Σε αντίθεση με τους άλλους τομείς, στη Μορφωτική δουλειά παρουσιάσαμε μια σχετικά καλή εικόνα. Σε αυτό συνέβαλε η λειτουργία της Κομματικής σχολής αλλά και η πρωτοβουλία των ίδιων των ΕΕ στην οργάνωση και πραγματοποίηση Σεμιναρίων με περιεχόμενο επίκαιρα θέματα που απασχολούσαν τη κοινωνία.
  4. Πρόβλημα συνεχίζει να παρουσιάζεται στην προσέλευση των μελών στις συνεδρίες αφού το τελικό αποτέλεσμα φθάνει περίπου το 35% σε σχέση με 41% που είχαμε προηγούμενα.
  5. Έρανος. Στα τέσσερα χρόνια 2011, 12, 13, 14, διαφαίνεται να έχουμε μια μείωση των εισπράξεων της τάξης των 250 χιλιάδων ευρώ. Αναθεωρήσαμε λόγω της οικονομικής κρίσης τους στόχους του 2013, 14 και 15, μειώνοντας τους 30% ώστε ο στόχος να είναι μέσα στις δυνατότητες μας για να λειτουργεί ως κίνητρο. Το 2014 έχουν εισπραχθεί 830.346 ευρώ με κάλυψη 107.1%. Το ΚΟΓ εκτίμησε αυτό το αποτέλεσμα ως πολύ σημαντικό λαμβάνοντας υπόψη μέσα σε ποιες συνθήκες εργαστήκαμε.
  6. Σε ότι αφορά το τομέα των Νέων Μελών πρέπει να αναφέρουμε ότι και αυτός ο τομέας έχει υποστεί, σε μεγαλύτερο ίσως βαθμό, τη πίεση από το αρνητικό περιβάλλον. Πιέσαμε όσο μπορούσαμε, συνεργαστήκαμε με την ΕΔΟΝ και δώσαμε ονομαστικούς καταλόγους στις ΕΕ, αλλά δεν πετύχαμε να έχουμε το αποτέλεσμα που χρειάζεται που απαιτείται να έχουμε, κατά τρόπο που να βοηθηθούμε προς την κατεύθυνση του στόχου της ανανέωσης των ΚΟΒ. Ο αριθμός των Νέων Κομματικών μελών που εγγράφηκαν από το προηγούμενο Συνέδριο μέχρι σήμερα είναι 1496 από στόχο 3210.

Σ/σσες και σ/φοι

Πέραν από τους θεσμικούς και αριθμητικούς στόχους οι ΕΕ έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά άλλων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων όπως είναι οι εκλογικές αναμετρήσεις, πολιτικές συγκεντρώσεις, επαφές και εξορμήσεις από  σπίτι σε σπίτι, επαφές με Κοινοτικούς, Δημοτικούς και άλλους φορείς. Έχουν συμμετοχή σε μια σειρά από δραστηριότητες που είναι μετρήσιμες και οι οποίες διευρύνουν το κύκλο δράσης του Κόμματος μας και που θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να  καταγράφουμε και να εκτιμούμε ανάλογα

Σ/σσες και σ/φοι

Για σκοπούς βράβευσης στο Συνέδριο το ΚΟΓ καθόρισε ότι θα βραβεύσουμε στο 22ο Συνέδριο α) τις δύο πρώτες ΚΟΒ, μια στη Πόλη και μια στην Ύπαιθρο, από κάθε ΕΕ, β) τις δύο πρώτες ΕΕ για το ειδικό Οργανωτικό Πλάνο προς τιμή του 22ου Συνεδρίου και που αφορά τη περίοδο 1/1/15 μέχρι 15 Μάιου και γ) τις δύο πρώτες ΕΕ που έφεραν τα καλύτερα αποτελέσματα στη  περίοδο από το 21ο μέχρι το 22ο Συνέδριο, οι οποίες θα βραβευτούν με τα επαμειβώμενα λάβαρα του Κόμματος.

( Κάλεσμα ΓΓ ΑΚΕΛ και βραβευθέντες για απονομή επάθλων)

Β Ρ Α Β Ε Υ Σ Ε Ι Σ. Αρχίζουμε από τις πρώτες ΚΟ για κάθε Επαρχία

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

  1. K.O AΚΡΟΠΟΛΗΣ

  1. Κ.Ο ΔΑΛΙΟΥ

ΛΕΜΕΣΟΣ

  1. Κ.Ο.Β ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

  1. Κ.Ο.Β ΑΣΓΑΤΑΣ

ΛΑΡΝΑΚΑ

  1. Κ.Ο ΟΡΜΗΔΕΙΑΣ

  1. Κ.Ο ΕΝΟΡΙΑΣ ΣΩΤΗΡΟΣ

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

  1. Κ.Ο.Β ΤΣΙΑΚΚΙΛΕΡΟΥ

  1. Κ.Ο.Β Συνοικισμού Κιτίου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ

ΠΑΦΟΣ

  1. Κ.Ο.Β ΚΟΝΙΩΝ

  1. Κ.Ο.Β ΝΑΤΑΣ

Μ.ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ

  1. Κ.Ο.Β WALTHAM FOREST

BΡΑΒΕΥΣΕΙΣ  2

  1. Επιβραβεύονται , οι δύο καλύτερες επαρχιακές οργανώσεις για το ειδικό πλάνο προς τιμή του 22ου Συνεδρίου

  • Πρώτη – Επαρχιακή Οργάνωση ΑΚΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ με  832 βαθμούς
  • Δεύτερη – Επαρχιακή Οργάνωση ΑΚΕΛ  ΛΑΡΝΑΚΑΣ 831.7 βαθμούς
  • Τρίτη ΕΕ Αμμοχώστου με 802 βαθμούς
  • Τέταρτη Πάφος με 740 βαθμούς
  • Πέμπτη Λευκωσία με 731 βαθμούς
  • Έκτη Βρετανία με 410 βαθμούς
  • Έβδομη Ελλάδα με 223 βαθμούς

  1. Επιβραβεύονται με επαμειβόμενο λάβαρο του κόμματος οι δύο καλύτερες κομματικές οργανώσεις στα 5 χρόνια (μεταξύ 21ου και 22ου Συνεδρίου)

  • Πρώτη – Επαρχιακή Οργάνωση ΑΚΕΛ ΛΑΡΝΑΚΑΣ  με 6229.3 βαθμούς
  • Δεύτερη – Επαρχιακή Οργάνωση ΑΚΕΛ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 6106.2 βαθμούς
  • Τρίτη ΕΕ Λευκωσία με 5302.9 βαθμούς
  • Τέταρτη η ΕΕ Πάφου με 5231.8 βαθμούς
  • Πέμπτη η ΕΕ Λεμεσού με 5136.9 βαθμούς
  • Έκτη Βρετανία με 4110 βαθμούς
  • Έβδομη Ελλάδα με 3225 βαθμούς

Για ακόμα μια φορά συγχαρητήρια σε όλους. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν, παράλληλα με την προώθηση πολλών άλλων καθηκόντων, οφείλονται στην αφοσιωμένη δουλειά και την εθελοντική προσφορά των μελών και στελεχών του κόμματος.

PREV

Διακήρυξη ΑΚΕΛ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

NEXT

Όταν ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος παραδέχεται την αποτυχία της κυβέρνησης, από εμάς τα λόγια περισσεύουν