Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η αναλγησία της κυβέρνησης Αναστασιάδη στο αποκορύφωμα της

Η αναλγησία της κυβέρνησης Αναστασιάδη στο αποκορύφωμα της

Δήλωση Ανδρέα Φακοντή, Βουλευτή ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

 

Η αναλγησία της κυβέρνησης Αναστασιάδη στο αποκορύφωμα της. Με συνοδοιπόρους το ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ απέρριψαν τις τροπολογίες του ΑΚΕΛ σύμφωνα με τις οποίες έκαστος δικαιούχος του ΕΕΕ λαμβάνει το επίδομα του αναδρομικά από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης του όπως αυτό συμβαίνει σε όλες ανεξαιρέτως των περιπτώσεων που παραχωρούνται επιδόματα.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά κώφευσαν μπροστά στην κραυγή απελπισίας των μακροχρόνια ανέργων και των οικογενειών χωρίς εισοδήματα για επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων τους και παραχώρηση του επιδόματος αναδρομικά από την ημερομηνία υποβολής τους, ώστε να ανταποκριθούν στις συσσωρευμένες οφειλές και υποχρεώσεις τους και να μπορέσουν να προσφέρουν στις οικογένειες τους τα ελάχιστα ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Παρά τις δεσμεύσεις των κυβερνώντων ότι κανένα νοικοκυριό δεν θα παραμείνει χωρίς εισόδημα τα Χριστούγεννα, εντούτοις μόνο οι 8,000 από τους 16,373 μακροχρόνια άνεργους που υπέβαλαν αίτηση, θα λάβουν ΕΕΕ πριν από το τέλος του χρόνου και αυτό μέσω προεγκρίσεως.

Η απόφαση της κυβέρνησης για καταβολή του ΕΕΕ, μέσω προεγκρίσεως, σε 8,000 μακροχρόνια άνεργους, παρόλο που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι ημιτελής.

Ως ΑΚΕΛ καλούμε τη κυβέρνηση να μελετήσει ξανά το ενδεχόμενο, αφού όπως αναφέρει υπάρχουν τα απαιτούμενα κονδύλια, να παραχωρήσει το ΕΕΕ, μέσω προεγκρίσεως, σε όλους τους μακροχρόνια ανέργους που έχουν υποβάλει αίτηση, ώστε να μη μείνει καμιά οικογένεια χωρίς εισοδήματα τα Χριστούγεννα.

Τέλος, ως ΑΚΕΛ τονίζουμε για πολλοστή φόρα την ανησυχία μας ότι το πολυδιαφημιζόμενο επαναστατικό σχέδιο του ΕΕΕ, το οποίο σύμφωνα με την κυβέρνηση Αναστασιάδη θα παρείχε ελάχιστο δίχτυ προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τείνει να εξελιχθεί σε δούρειο ίππο για περιορισμό και αποκοπή ωφελημάτων και κοινωνικών παροχών από μεγάλη μερίδα δικαιούχων, επιφέροντας έτσι περαιτέρω συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.

12/12/ 2014

PREV

Όταν ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος παραδέχεται την αποτυχία της κυβέρνησης, από εμάς τα λόγια περισσεύουν

NEXT

Η επικαιροποιημένη συμφωνία δείχνει ακόμα μια φορά τη προσήλωση της Κυβέρνησης στις πολιτικές λιτότητας