Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Όταν θέλουν μπορούν να επιβάλουν συσκότιση. Επιλεκτική η επιβολή της.

Όταν θέλουν μπορούν να επιβάλουν συσκότιση. Επιλεκτική η επιβολή της.

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Έχουμε διαπιστώσει ότι η ανάκριση του βουλευτή της ΕΔΕΚ κ. Φειδία Σαρίκα ήταν σε άμεση αναμετάδοση στα ΜΜΕ. Είναι η πολλοστή φορά που παρουσιάζεται το ίδιο φαινόμενο, το οποίο κατάγγειλε δημόσια και ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας ως άκρως απαράδεχτο και επιζήμιο. Μοναδική εξαίρεση που δημόσια εξαγγέλθηκε συσκότιση και τηρήθηκε απόλυτα, ήταν η υπόθεση των καταγγελιών Παναγή για το παρασκήνιο στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Εκ των πραγμάτων, αποδεικνύεται δηλαδή ότι εκεί και όπου Νομική Υπηρεσία και Αστυνομία θέλουν πραγματικά να επιβάλουν συσκότιση μπορούν να το πετύχουν. Και ότι προφανώς στις υπόλοιπες περιπτώσεις απλώς δεν μερίμνησαν, ή τουλάχιστον δεν μερίμνησαν αρκετά ώστε να επιβληθεί συσκότιση.

Απολύτως εύλογα κατά συνέπεια, οι πολίτες διερωτούνται για το ποιες σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από τα δυο μέτρα και δυο σταθμά που ντε φάκτο ισχύουν από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας και Αστυνομίας σε ό,τι αφορά τις διαρροές.

Σε κάθε περίπτωση, Γενικός Εισαγγελέας και ηγεσία της Αστυνομίας είναι σοβαρά εκτεθειμένοι για τη ζημιά που και οι ίδιοι θεωρούν ότι προκαλείται από τις όποιες  διαρροές στα ΜΜΕ. Πολύ περισσότερο είναι εκτεθειμένοι για το γεγονός ότι ενώ αποδείχτηκε ότι όταν θέλουν μπορούν να επιβάλουν συσκότιση, αυτό φαίνεται εκ των πραγμάτων να γίνεται επιλεκτικά.

Τους καλούμε να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους ώστε να επιβληθεί σ’ όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις συσκότιση και να τερματιστεί αμέσως αυτό το απαράδεχτο φαινόμενο, το οποίο εκτός των άλλων αρνητικών παρενεργειών πλήττει την αξιοπιστία των διωκτικών αρχών.

11/02/2015

PREV

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ συνεχίζει την υπονομευτική του στάση

NEXT

Πλήγμα η απόφαση της κυβέρνησης για ΟΓΑ