Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Πλήγμα η απόφαση της κυβέρνησης για ΟΓΑ

Πλήγμα η απόφαση της κυβέρνησης για ΟΓΑ

Δήλωση Γιαννάκη Γαβριήλ, Βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις

Ως ΑΚΕΛ καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης Αναστασιάδη για διάλυση του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης. Η απόφαση αυτή πλήττει, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου και αποτελεί συνέχεια μεθοδεύσεων της κυβέρνησης για κλείσιμο ημικρατικών οργανισμών που στήριξαν για δεκαετίες την αγροτική οικονομία του τόπου.

Δυστυχώς, η απόφαση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις προειδοποιήσεις που εκφράσαμε ως ΑΚΕΛ ότι η κυβέρνηση επιχειρεί παρά τις κατά καιρούς περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, να θέσει υπό τον άμεσο πολιτικό της έλεγχο οργανισμούς που διαχειρίζονται χρήματα των αγροτών.

Ο Οργανισμός Γεωργικής Ασφάλισης επιτέλεσε για δεκαετίες ύψιστο κοινωνικό έργο, αποτέλεσε το στυλοβάτη της κυπριακής αγροτιάς και τη στήριξε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε περιπτώσεις ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο ΟΓΑ αποτελεί κατάκτηση του αγροτικού κινήματος της Κύπρου, λειτουργεί στη βάση νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων και διαχειρίζεται με πλήρη διαφάνεια και ανεξαρτησία τα χρήματα του αγροτικού κόσμου.

Ως ΑΚΕΛ με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του αγροτικού κόσμου, θα θέσουμε άμεσα το θέμα για συζήτηση ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να διαφυλαχθεί η ανεξαρτησία του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης.

11/02/2015

PREV

Όταν θέλουν μπορούν να επιβάλουν συσκότιση. Επιλεκτική η επιβολή της.

NEXT

Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει τη δημιουργία καλοκαιρινού σχολείου