Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Χαιρετισμός απο το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, Erhan Nalcaci

Χαιρετισμός απο το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, Erhan Nalcaci

Συντρόφισσες/φοι,

Σας χερετώ εκ μέρους της Κ.Ε του ΚΚ Τουρκίας και εύχομαι στο ΑΚΕΛ, το αδελφό μας κόμμα στην Κύπρο, ένα επιτυχημένο Συνέδριο. Μεταφέρω επίσης τους χερετισμούς των τριών συντρόφων μας που βρίσκονται ακόμα στη φυλακή, οι οποίοι μαζί με άλλα μέλη του ΚΚ συμμετείχαν στη διαδήλωση στην Πλατεία Ταξίμ και η οποία είχε απαγορευτεί από την Τουρκική κυβέρνηση την 1η Μαΐου.

Σε λίγες μέρες θα διεξαχθούν γενικές εκλογές στην Τουρκία. Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι υποφέρουν από τις συνεχιζόμενες φιλο-αμερικάνικες πολιτικές του κυβερνώντος ΑΚΡ, από φονταμενταλιστικές και μιλιταριστικές πολιτικές που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση του μεγάλου Κεφαλαίου, έχουν επίσης περικυκλωθεί και από μια συςτηματική φιλελεύθερη εκστρατεία η οποία βασίζεται τόσο σε παραδοσιακές όσο και σε νέες μορφές σοσιαλδημοκρατίας. Η ανάδειξη μιας αστικής Αριστεράς στην Τουρκία έιναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών των ιμπεριαλιστών αλλά και μιας μερίδας του μεγάλου Κεφαλαίου για αναδιάταξη του Τουρκικού πολιτικού συστήματος και της δημιουργίας εναλλακτικών έναντι του ΑΚΡ που έχει διχάσει την κοινωνία.

Το Κομουνιστικό Κόμμα Τουρκίας είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εκπροσωπεί την εργατική τάξη, που υποστηρίζει μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και που τάσσεται υπέρ της κοσμικότητας. Κανένα άλλο κόμμα κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου δεν έχει αμφισβητήσει το ΝΑΤΟ ή την ΕΕ ή οποιαδήποτε άλλο ιμπεριαλιστικό θεσμό. Όλοι οι 550 υποψήφιοι του ΚΚ στις επερχόμενες εκλογές είναι γυναικές, θέλωντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουμε την αποφασιστικότητα μας να αγωνιστούμε ενάντια στις αντιδραστικές συμπεριφορές αυτής της κυβέρνησης.

Αγαπητοί σύντροφοι/σες,

Αν και είμαστε ένα μικρό Κόμμα όσον αφορά τα ποσοστά, έχουμε αυτοπεποίθηση για το δίκαιο του αγώνα μας και θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι έχετε ένα σύμμαχο στην Τουρκία στον οποίο μπορεί να βασίζεστε στον αγώνα σας για μια επανενωμένη και ελεύθερη Κύπρο.

Ζήτω ο Σοσιαλισμός και Διεθνισμός

Erhan Nalcaci

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομουνιστικού Κόμματος Τουρκίας

PREV

Χαιρετισμός Γιάννη Μπουρνούς, Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ στο 22ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ

NEXT

Χαιρετισμός  του Πρώτου Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας Πετρό Σιμονένκο προς το 22ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ