Home  |  Βουλή   |  «Υπάρχουν ευθύνες για την πυρκαγιά στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας»

«Υπάρχουν ευθύνες για την πυρκαγιά στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας»

Δήλωση Άριστου Δαμιανού μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών

Είναι γεγονός ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας δυσκολεύουν και την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία. Ασφαλώς προβλήματα ασφάλειας υπάρχουν σε όλες τις Επαρχίες και δεν αποτελούν άλλοθι για την αμέλεια.

Τύχαμε ενημέρωσης από όλους τους αρμόδιους φορείς για το συμβάν στο κτίριο 4 του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Τέθηκαν πάρα πολλά ερωτήματα και δυστυχώς εκ πρώτης όψεως προκύπτουν ζητήματα. Ασφαλώς δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία και θα συνεχίσουμε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Θέσαμε ερωτήματα όπως για παράδειγμα γιατί δεν στελεχώθηκαν επαρκώς τα Δικαστήρια από την Αστυνομία και έμεινε σε αχρησία η αψίδα στο κτίριο 4 όπου έγινε η πυρκαγιά; Γιατί δεν υλοποιήθηκαν μελέτες που εκπονήθηκαν από το 2015 από την Πυροσβεστική; Γιατί φυλάσσονταν εύφλεκτα τεκμήρια μαζί με χάρτινα τεκμήρια; Ποιος ήταν ο ρόλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σε σχέση με τον έλεγχο υλοποίησης των μέτρων που προτάθηκαν εδώ και χρόνια; Ποιος είχε την γενική ευθύνη;

Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Επιτροπής Νομικών λέχθηκαν πολύ σοβαρά και πολύ ανησυχητικά πράγματα. Δεν θα προδικάσουμε το αποτέλεσμα του κοινοβουλευτικού ελέγχου εν αναμονή απαντήσεων. Ωστόσο αυτό που εξάγεται αβίαστα είναι πως το όλο συμβάν φωνάζει ότι υπήρξε αμέλεια από διάφορους αρμόδιους. Και προφανώς υπάρχουν ευθύνες.

07 Μαρτίου 2018

PREV

«Η Κυβέρνηση μεθοδεύει το κλείσιμο της Υπηρεσίας Αναδασμού, αγνοώντας τη Βουλή»

NEXT

Δήλωση Αντρέα Φακοντή, Προέδρου Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων