Home  |  Βουλή   |  «Η Κυβέρνηση μεθοδεύει το κλείσιμο της Υπηρεσίας Αναδασμού, αγνοώντας τη Βουλή»

«Η Κυβέρνηση μεθοδεύει το κλείσιμο της Υπηρεσίας Αναδασμού, αγνοώντας τη Βουλή»

Γραπτή Δήλωση Άντρου Καυκαλιά, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Αναδασμού 

Η κυβέρνηση έχει αποψιλώσει την Υπηρεσία Αναδασμού, αφήνοντάς την υποστελεχωμένη, απέσπασε τους λειτουργούς της σε άλλα κυβερνητικά τμήματα, την κατέστησε ανήμπορη να εκπληρώσει την αποστολή της, για να έλθει σήμερα να μας πει ότι πρέπει να καταργηθεί αφού κατά τους κυβερνώντες εδώ και πέντε χρόνια δεν κάνει τίποτε!

Παρά την αντίθετη θέση της πλειοψηφίας της Βουλής, η κυβέρνηση μεθοδεύει το κλείσιμο της Υπηρεσίας δια της κατάργησης της θέσης του Διευθυντή, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να φέρει τη Βουλή προ τετελεσμένων.

Ετσιθελικά η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της, αγνοώντας την απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής, επικαλούμενη νομικό κώλυμα. Ο θεσμός του Αναδασμού πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού γιατί εξυπηρετεί τα γνήσια συμφέροντα του αγροτικού κόσμου.

Η κυβέρνηση δημιούργησε το πρόβλημα και η ίδια καλείται να το επιλύσει.

06 Μαρτίου 2018

PREV

«Απαράδεκτη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην κατάθεση των Κανονισμών για τα πνευματικά δικαιώματα από το Υπ. Εμπορίου»

NEXT

«Υπάρχουν ευθύνες για την πυρκαγιά στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας»