Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Το Υπουργείο Ενέργειας να εφαρμόσει άμεσα τις εισηγήσεις του Γενικού Ελεγκτή για έλεγχο των τιμών των καυσίμων

Το Υπουργείο Ενέργειας να εφαρμόσει άμεσα τις εισηγήσεις του Γενικού Ελεγκτή για έλεγχο των τιμών των καυσίμων

 
Δήλωση Βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις Κώστα Κώστα γαναφορικά με τις νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων
Ενώ μέσα στο Μάρτιο η τιμή του πετρελαίου διεθνώς είχε υποχωρήσει κατά 10 δολάρια το βαρέλι, καμία μείωση στις τιμές των καυσίμων δεν είχαμε στην Κύπρο λες και δεν είχαν παραληφθεί νέα φορτία από τις εταιρείες πετρελαιοειδών. Από τις αρχές Απριλίου που άρχισε να ανεβαίνει σταδιακά η τιμή του πετρελαίου διεθνώς, βλέπουμε συνεχείς αυξήσεις στις τιμές, οι οποίες τις τελευταίες μέρες ανέρχονται στα 4 περίπου σεντ το λίτρο. Κάποιοι συνεχίζουν μέσα σε συνθήκες φτώχειας και ανεργίας να κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών οι οποίοι απαιτούν προστασία και οριστική επίλυση αυτού του προβλήματος.

Ως ΑΚΕΛ καλούμε το Υπουργείο Ενέργειας να εφαρμόσει άμεσα τις εισηγήσεις του Γενικού Ελεγκτή , οι οποίες θα βοηθήσουν στην καλύτερη παρακολούθηση και έλεγχο των τιμών των καυσίμων αλλά και τα επιπρόσθετα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί στη σύσκεψη που έγινε στις 6/3/15. Επίσης για μία ακόμα φορά καλούμε την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού να επισπεύσει την αυτεπάγγελτη έρευνα που διεξάγει για τις τιμές των καυσίμων και να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά της.

Ως Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ, Αριστερά Νέες Δυνάμεις θα ζητήσουμε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εμπορίου να θέσει για μία ακόμα φορά το θέμα των τιμών των καυσίμων για συζήτηση στην Επιτροπή, στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας.

02/05/2015

PREV

Ομιλία Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στην εκδήλωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς

NEXT

Παράθυρο ευκαιρίας για λύση η ανάδειξη του Ακιντζί