Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Παράθυρο ευκαιρίας για λύση η ανάδειξη του Ακιντζί

Παράθυρο ευκαιρίας για λύση η ανάδειξη του Ακιντζί

Γραπτή δήλωση Στέφανου Στεφάνου, μέλος Πολιτικού Γραφείου Κ.Ε. ΑΚΕΛ για το Κυπριακό

Θεωρούμε αντιπαραγωγική και ατελέσφορη τη συζήτηση που άρχισε στο εσωτερικό μέτωπο για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού με αφορμή δηλώσεις του νέου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ακιντζί. Αυτή η συζήτηση προκαλεί αχρείαστες εντάσεις και συγκρούσεις την ώρα που στο εσωτερικό μέτωπο έχουμε ανάγκη από ψυχραιμία, ωριμότητα και ενότητα.

Δεν μπορεί όμως κανένας λογικός άνθρωπος να μην κατανοεί ότι με την ανάδειξη του κ. Ακιντζί στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας, δημιουργείται ένα παράθυρο ευκαιρίας για λύση. Η λογική ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει όποιος κι αν είναι συνομιλητής επειδή για όλα αποφασίζει η Τουρκία σε τελευταία ανάλυση σημαίνει ότι είναι ανώφελο να διαπραγματευόμαστε για λύση. Χωρίς διαπραγμάτευση όμως λύση δεν πρόκειται να υπάρξει και θα μας μείνει η διχοτόμηση, την οποία εμείς απορρίπτουμε κατηγορηματικά.

Ασφαλώς, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι θέσεις και η συμπεριφορά της κάθε πλευράς θα κριθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ενόψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει με συνέπεια στις αρχές λύσης, αλλά και με ρεαλισμό να προετοιμαστεί σοβαρά για ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να στηρίζει τις διαπραγματεύσεις ως τη μόνη προσφερόμενη οδό για επίτευξη λύσης. Παράλληλα τονίζει ότι η υποστήριξη στη διαπραγματευτική διαδικασία δεν συνιστά λευκή επιταγή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος έχει την ευθύνη για την ακολουθούμενη πολιτική και τους χειρισμούς.

 

3/05/2015

PREV

Το Υπουργείο Ενέργειας να εφαρμόσει άμεσα τις εισηγήσεις του Γενικού Ελεγκτή για έλεγχο των τιμών των καυσίμων

NEXT

Η κυβέρνηση επέλεξε τη σιωπή