Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Το ΡΙΚ χρειάζεται αναδιάρθρωση και όχι διάλυση

Το ΡΙΚ χρειάζεται αναδιάρθρωση και όχι διάλυση

Δήλωση Στέφανου Στεφάνου, μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ για τις απολύσεις στο ΡΙΚ

 

Σε μια περίοδο που η ανεργία στην Κύπρο βρίσκεται σε πολύ ψηλά ποσοστά και η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στους μακροχρόνια άνεργους, η κυβέρνηση επανήλθε δριμύτερη στο θέμα των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ανταγωνιστικού οργανισμού ενημέρωσης και έχει διορίσει εργοδοτούμενό του στην προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, εξαγγέλλει μαζικές απολύσεις στο ίδρυμα.

Οι κυβερνώντες το έχουν κάνει παράδοση. Δεσμεύονται για άλλα, και στην πράξη κάνουν ακριβώς τα αντίθετα. Αυτό έγινε και στην περίπτωση του ΡΙΚ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντησή του με το Δ.Σ. του ΡΙΚ και στην παρουσία του αρμόδιου υπουργού δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις. Ο Υπουργός Εσωτερικών εξαγγέλλει απολύσεις, τις οποίες στηρίζει στην έκθεση της PWC το τελικό κείμενο της οποίας κανείς και ποτέ δεν είδε.

Δεν διαφεύγει της προσοχής μας και το γεγονός ότι οι εξαγγελίες για απολύσεις, οι οποίες προφανώς θα πλήξουν τους χαμηλόμισθους, έχουν μετατραπεί από τους κυβερνώντες σε μηχανισμό εκφοβισμού και χειραγώγησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην προσπάθειά τους να μετατρέψουν το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου σε Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κυβέρνησης.

Καλούμε την Κυβέρνηση να τερματίσει την πολιτική συνειδητής υποβάθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και θυματοποίησης των εργαζομένων σ’ αυτό. Το ΡΙΚ χρειάζεται αναδιάρθρωση και όχι διάλυση.

11/11/2014

PREV

Η κυβέρνηση συνεχίζει να βάζει αυτογκόλ και να πυροβολεί τα πόδια μας

NEXT

Συνάντηση Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού με τον Πρόεδρο του ΕΚ Μάρτιν Σούλτζ