Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Συνάντηση Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού με τον Πρόεδρο του ΕΚ Μάρτιν Σούλτζ

Συνάντηση Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού με τον Πρόεδρο του ΕΚ Μάρτιν Σούλτζ

20141111_093223Οι τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας ήταν το βασικό θέμα της σημερινής κατ΄ιδίαν συνάντησης που είχαν στις Βρυξέλλες, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και ο Πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς.
«Είχαμε μιαν παραγωγική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όπως πάντοτε μέσα σε ένα κλίμα παρά πολύ φιλικό», δήλωσε ο κ. Κυπριακού, προσθέτοντας ότι εξηγήσαμε τις θέσεις μας αναφορικά με τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας, καταστήσαμε σαφές ότι η προκλητικότητα των ενεργειών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο γιατί αυτή τη φορά αμφισβητούνται περιοχές, οι οποίες ουδέποτε στο παρελθόν είχαν αμφισβητηθεί, περιοχές τις οποίες δεν δικαιούται να αμφισβητεί ούτε για το δικό της όφελος αλλά ούτε και για το όφελος των Τουρκοκυπρίων. Και δικαιολογήσαμε τις αποφάσεις τις οποίες έχει λάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τις οποίες και έχουμε στηρίξει, είπε.
Σε ό,τι αφορά στο ΑΚΕΛ, ξεκαθαρίσαμε ότι η αι αυτό θα επιτευχθεί με κίνηση η οποία θα πρέπει να γίνει από την τουρκική πλευρά και στη συνέχεια να ξεκινήσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με στόχο να υπάρξει προσήλωση στην επίτευξη λύσης, η οποία θα βασίζεται στα συμφωνηθέντα πλαίσια, τόνισε.
Σχετικά με την έκδοση ψηφίσματος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε στον κ. Σουλτς την επιθυμία όπως το ψήφισμα αυτό στρέφεται προς την κατεύθυνση της Τουρκίας, η οποία είναι η χώρα που έχει παραβιάσει τα κυρίαρχα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να είναι ένα ψήφισμα δίκαιο και ισορροπημένο σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα ζητήματα.
«Ο κύριος Σουλτς μας εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και συμφώνησε μαζί μας ότι η ριζική αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων θα έρθει με τη σωστή, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακό», κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ

PREV

Το ΡΙΚ χρειάζεται αναδιάρθρωση και όχι διάλυση

NEXT

Αποτελεσματικότερη προώθηση και επίτευξη της προστασίας και ένταξης των μεταναστών στην κυπριακή κοινωνία