Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η κυβέρνηση συνεχίζει να βάζει αυτογκόλ και να πυροβολεί τα πόδια μας

Η κυβέρνηση συνεχίζει να βάζει αυτογκόλ και να πυροβολεί τα πόδια μας

Δήλωση Στέφανου Στεφάνου, μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ για το χερσαίο τερματικό

 Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κασουλίδης, με χθεσινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ενίσχυσε τις ανησυχίες μας ότι η κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη έχει εγκαταλείψει το σχεδιασμό για δημιουργία τερματικού υγροποίησης στην Κύπρο.

Χρησιμοποίησε ξανά ο κ. Κασουλίδης τον ισχυρισμό ότι το τερματικό μπορεί να μην συμφέρει από οικονομικής άποψης, γιατί κατά τον υπουργό «δεν ξέρουμε τι έχουμε». Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να προχωρήσει στη δημιουργία τερματικού και αναζητεί προφάσεις και δικαιολογίες. Τονίζουμε ότι ο σχεδιασμός για τον τερματικό πέρα από το γεγονός ότι λάμβανε υπόψη τους υπολογισμούς για τα κυπριακά αποθέματα, λάμβανε υπόψη και τις δυνατότητες για χρησιμοποίηση του τερματικού και από άλλες χώρες, που είχαν μάλιστα επιδείξει ενδιαφέρον.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι, γιατί ενεργεί κατά αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση; Μήπως τελικά ευσταθούν τα όσα λέγονται ότι υπάρχουν κύκλοι και χώρες που δεν ευνοούν τη δημιουργία τερματικού, γιατί η Κύπρος έτσι θα καταστεί περιφερειακό κέντρο ενέργειας και αυτό θα χαλάσει τους δικούς τους σχεδιασμούς για την περιοχή;

Σε μια περίοδο που η Τουρκία αμφισβητεί το κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ερευνά και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς της πόρους στο χώρο της ΑΟΖ της, η στάση της κυβέρνησης στο θέμα του τερματικού και τα όσα δηλώνονται από κυβερνητικούς αξιωματούχους περί επάρκειας ή μη των κοιτασμάτων μας, ακυρώνει τις όποιες προσπάθειες να αναδειχθεί ο ενεργειακός και γεωστρατηγικός ρόλος της Κύπρου στην περιοχή μας και στην Ευρώπη.

 

11/11/2014

PREV

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ στο Συμβούλιο της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου

NEXT

Το ΡΙΚ χρειάζεται αναδιάρθρωση και όχι διάλυση