Home  |  Βουλή   |  Το κράτος οφείλει να καταθέσει σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για την Ιατροδικαστική

Το κράτος οφείλει να καταθέσει σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για την Ιατροδικαστική

Δήλωση Γιώργου Τ. Γεωργίου,  μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Υγείας της Βουλής, φαίνεται ξεκάθαρα ότι χρειάζεται σοβαρές αλλαγές το σύστημα της λειτουργίας των Ιατροδικαστών ώστε να καταστεί πιο αξιόπιστο. Επιβάλλεται να ενισχυθεί η Ιατροδικαστική επιστήμη στην Κύπρο με την εισαγωγή νέων διεθνών πρακτικών ώστε η εξέταση να καθίσταται τεκμηριωμένη και τελεσίδικη, με την εισαγωγή στοιχείων, τεκμηρίων και φωτογραφικού υλικού.

Χρειάζεται η δημιουργία εργαστηρίων για να γίνονται οι νεκροψίες και οι νεκροτομές. Είναι ανάγκη το κράτος να προχωρήσει στη στελέχωση των υπηρεσιών με προσωπικό ώστε να ενισχυθεί το έργο της Ιατροδικαστικής.

Το κράτος οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του, καταθέτοντας ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο, αξιόπιστου ελέγχου και εισαγωγή ενός νέου Πρωτοκόλλου συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων: Ιατροδικαστών, Αστυνομίας και Γενικής Εισαγγελίας.

Το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις ώστε να οδηγηθούμε σε ένα άμεμπτο σύστημα λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Επιστήμης, που θα συμβάλει στην ομαλή λειτουργία και την αποκατάσταση του κύρους της χώρας μας.

22.03.2018

PREV

Πέντε χιλιάδες εκπαιδευτικοί ρίχνονται στον εργασιακό Καιάδα

NEXT

Η κυβέρνηση μεθόδευσε την πορεία ιδιωτικοποίησης του Συνεργατισμού