Home  |  Βουλή   |  Πέντε χιλιάδες εκπαιδευτικοί ρίχνονται στον εργασιακό Καιάδα

Πέντε χιλιάδες εκπαιδευτικοί ρίχνονται στον εργασιακό Καιάδα

Δήλωση Γιώργου Κ. Γεωργίου, βουλευτή ΑΚΕΛ Λάρνακας

Από το 2013 η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ, αντιμετωπίζοντας μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, όπως ΚΙΕ, Επιμορφωτικά, αθλητικά και μουσικά σχολεία, ολοήμερα σχολεία, κομμωτική στις Τεχνικές Σχολές, ΜΙΕΕΚ, ως φθηνό εργατικό προϊόν, κατάργησε το ΙΔΑΒΕΠ και εφάρμοσε την απεχθή, νεοφιλελεύθερη αγορά υπηρεσιών.

Προεκλογικά, για λόγους προφανείς, δεσμεύτηκε σε αυτούς τους ανθρώπους ότι μέσα σε δυο μήνες θα φέρει λύση που να ικανοποιεί τα αιτήματα τους. Οι οιωνοί από τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, δεν είναι καλοί. Μέσα από τις τοποθετήσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού φαίνεται ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για μια ορθολογιστική και αξιοπρεπή λύση του προβλήματος, που ταλανίζει 5.000 εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους.

Συντεχνίες, εκπαιδευτικές οργανώσεις, σύνδεσμοι των επηρεαζόμενων εκπαιδευτικών και γονείς απαιτούν όπως η κυβέρνηση τηρήσει  τις δεσμεύσεις της. Εμείς ως ΑΚΕΛ θα είμαστε στο πλευρό τους ως την τελική δικαίωση τους.

21/03/2018

PREV

Δήλωση Άριστου Δαμιανού μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών

NEXT

Το κράτος οφείλει να καταθέσει σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για την Ιατροδικαστική