Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στην πόλη Σουρούτς της Τουρκίας

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στην πόλη Σουρούτς της Τουρκίας

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τη χθεσινή δολοφονική επίθεση στην πόλη Σουρούτς της Τουρκίας, η οποία προκάλεσε το θάνατο σε τουλάχιστον 28 ανθρώπους και τον τραυματισμό πέρα των 100.

Η τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας είχε θύματα κυρίως νέους της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας Οργανώσεων Νεολαίας (SGDF) οι οποίοι ετοίμαζαν αποστολή αλληλεγγύης για ανοικοδόμηση της κατεδαφισμένης πόλης του Κομπανί. Διαφαίνεται, πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τζιχατιστές του «Ισλαμικού Κράτους» ως πράξη αντεκδίκησης λόγω της πρόσφατης ήττας τους στη μάχη για κατάκτηση του Κομπανί. Η τουρκική κυβέρνηση φέρεται να έχει μέρος της ευθύνης αφού παρεμπόδισε τη μετάβαση της αποστολής στο Κομπανί.

Το ΑΚΕΛ ανέδειξε επανειλημμένα το ότι η επέκταση του «Ισλαμικού Κράτους» είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή. Είναι αποτέλεσμα της ενίσχυσης των ισλαμιστών από τη Δύση για να ανατρέψουν κυβερνήσεις και να ελέγξουν τους ενεργειακούς δρόμους και πηγές στην περιοχή. Περαιτέρω, η Δύση έχει άμεσες ευθύνες για τις συγκρούσεις και πολέμους που προκάλεσαν την αστάθεια που κυριάρχησε σε Ιράκ, Συρία και Λιβύη, η οποία αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος στους τζιχαντιστές για να εδραιωθούν στην περιοχή.

Οι κίνδυνοι της εξάπλωσης της ακραίας δράσης του «Ισλαμικού Κράτους» αποτελεί σήμερα μια απειλή που πρέπει να αντιμετωπιστεί με μαζικούς αγώνες και αλληλεγγύη των λαών της περιοχής και του κόσμου. Πρέπει να καταπολεμηθούν όμως πρώτιστα τα αίτια που ανακυκλώνουν την τρομοκρατία και το φονταμενταλισμό.

Με την ευκαιρία, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία προοδευτικών τουρκοκυπριακών Κομμάτων και Κινημάτων να πραγματοποιήσουν, σήμερα η ώρα 7:30, στην κατεχόμενη Λευκωσία εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονική επίθεση και τη στάση που κράτησε η κυβέρνηση της Τουρκίας στο θέμα.

 

 

 

21.07.2015

PREV

Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες του ΑΚΕΛ

NEXT

Απραξία κυβέρνησης όσον αφορά το μέλλον και τη βιώσιμη λειτουργία της Επιτροπής Σιτηρών Κύπρου