Home  |  Βουλή   |  “Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει τη νέα υπονομευτική προσπάθεια ΥΠΟΙΚ- ΔΗΣΥ σε βάρος του ΓεΣΥ”

“Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει τη νέα υπονομευτική προσπάθεια ΥΠΟΙΚ- ΔΗΣΥ σε βάρος του ΓεΣΥ”

Δηλώσεις Γιώργου Λουκαΐδη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΑΚΕΛ – Αριστερά Νέες Δυνάμεις, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας

Θέλω εκ μέρους του ΑΚΕΛ να καταγγείλω με τον πιο έντονο τρόπο τη νέα υπονομευτική προσπάθεια του Υπουργού Οικονομικών σε βάρος του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Είναι λυπηρό, είναι τραγικό αλλά κυρίως είναι παράδοξο, η αντιπολίτευση, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, να προχωρεί σε σημαντικές υπερβάσεις σε μια προσπάθεια να προωθηθεί η μεταρρύθμιση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις από δικής τους πλευράς επίσης να προχωρούν σε σημαντικές υπερβάσεις, αλλά μέχρι αυτή την ώρα, στο παρά ένα, να βλέπουμε τμήματα του κυβερνητικού σχήματος αλλά και την ηγεσία του ΔΗ.ΣΥ να συνεχίζουν να προσπαθούν να υπονομεύσουν αυτή την τόσο σημαντική και αναγκαία μεταρρύθμιση για την κοινωνία και τους ασθενείς.

Επιτέλους, πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη στάση από πλευράς τμημάτων της Κυβέρνησης και της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση πραγμάτων, σε μια προσπάθεια να εξυπηρετηθούν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας. Ας σεβαστούν την κοινωνική πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί και η οποία απαιτεί να προχωρήσουμε με τα συμφωνηθέντα, όπως αυτά έχουν συναποφασιστεί ομόφωνα από το 2001 και έχουν επαναβεβαιωθεί στις δύο συσκέψεις στο Προεδρικό πέρσι το καλοκαίρι.

18 Μαΐου 2017

PREV

"Το Υπουργείο Παιδείας αδυνατεί να απαντήσει σε κρίσιμα ζητήματα"

NEXT

Δηλώσεις Κ. Κώστα μετά τη συνεδρία της Κ.Ε Εμπορίου και Ενέργειας