Home  |  Βουλή   |  “Το Υπουργείο Παιδείας αδυνατεί να απαντήσει σε κρίσιμα ζητήματα”

“Το Υπουργείο Παιδείας αδυνατεί να απαντήσει σε κρίσιμα ζητήματα”

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας

Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν κρίσιμα ερωτήματα μόλις ένα εικοσιτετράωρο πριν την Ολομέλεια της Βουλής, στην οποία θα τεθεί για ψήφιση η τροποποίηση της νομοθεσίας και οι κανονισμοί για το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα δεν απάντησαν:

  1. Ποιες κατηγορίες εκπαιδευτικών (συμβασιούχοι, έκτακτοι, αντικαταστάτες) θα αναγνωριστούν ως αορίστου χρόνου; Πως θα υπολογιστεί η υπηρεσία τους;
  2. Ποιες είναι οι τελικές πραγματικές ανάγκες στην εκπαίδευση και πόσες θέσεις θα μπορούν να διεκδικηθούν μέσα από τους νέους καταλόγους διορισίμων;
  3. Πως θα κλείσει η στρόφιγγα που δημιουργεί νέους αντικαταστάτες, έκτακτους και συμβασιούχους;

Αυτά και άλλα ζητήματα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στη Βουλή, αν θέλει να παραμείνει σοβαρή και να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους υφιστάμενους εκπαιδευτικούς, τους νέους πτυχιούχους, το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα και τα παιδιά μας, από το να αναμένει πρώτα απαντήσεις στα πιο πάνω ζητήματα και μετά να πάρει τις αποφάσεις της.

Το στήσιμο σκηνικού, λοιπόν, αναβολής ή αναστολής της εφαρμογής της νομοθεσίας για το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση βαραίνει το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, και είναι αποτέλεσμα της προχειρότητας που έχει επιδείξει και των παλινδρομήσεων του.

18 Μαΐου 2017

PREV

Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων Λαϊκής: Κάποιοι δεν είδαν ποτέ την «άνοιξη» του κ. Αναστασιάδη

NEXT

"Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει τη νέα υπονομευτική προσπάθεια ΥΠΟΙΚ- ΔΗΣΥ σε βάρος του ΓεΣΥ"