Home  |  Βουλή   |  Το ΑΚΕΛ εγγράφει το θέμα του σφαγείου στη Βουλή

Το ΑΚΕΛ εγγράφει το θέμα του σφαγείου στη Βουλή

Το ΑΚΕΛ εγγράφει το θέμα του σφαγείου στη Βουλή

Τα 92 κρούσματα κορονοϊού που αφορούν εργαζόμενους στον ίδιο εργοδότη πιστοποιούν για ακόμη μια φορά τις ακατάλληλες συνθήκες διαμονής και εργασίας αρκετών μεταναστών με αποτέλεσμα να καθιστούν αδύνατη όχι μόνο την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων αλλά και την αξιοπρεπή διαβίωση τους στην χώρα μας.

Σύμφωνα με την Στρατηγική Απασχόλησης Ξένου Εργατικού Δυναμικού είναι ευθύνη των εργοδοτών να διασφαλίζουν στέγη και τροφή στους αλλοδαπούς εργαζόμενους τους, αφού αφαιρούν το 25% από το μισθό τους για τον σκοπό αυτό.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας, την Υπηρεσία Επιθεώρησης, το Τμήμα Ασφάλειας και Υγείας καθώς επίσης και το Τμήμα Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών, αν θέλουν πραγματικά να αποτρέψουν τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των ανθρώπων αυτών, να ασκούν συστηματικούς και αποτελεσματικούς ελέγχους, για να αποτρέπεται η εργασιακή εκμετάλλευση τους. Εκεί και όπου οι μηχανισμοί επιθεώρησης του Υπουργείου διαπιστώνουν παραβιάσεις νομοθεσιών και συμφωνιών από τους εργοδότες, θα πρέπει να τους αφαιρείται η έγκριση.

Το ΑΚΕΛ θα εγγράψει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας το ζήτημα των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των εργαζομένων στο συγκεκριμένο σφαγείο, όπως προκύπτει από τον εντοπισμό 92 κρουσμάτων.

09/11/2020

PREV

Παραπαίουν τα δημόσια νοσηλευτήρια-Η κυβέρνηση στερείται οράματος για τη δημόσια υγεία

NEXT

Το εκπαιδευτικό σύστημα χρειάζεται επιστημονικά θεμελιωμένη και παιδαγωγικά προσαρμοσμένη σεξουαλική αγωγή