Home  |  Βουλή   |  Τοποθέτηση ΑΚΕΛ για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας

Τοποθέτηση ΑΚΕΛ για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας

Γραπτή Δήλωση Κώστα Κώστα βουλευτή ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμειςμετά την εξέταση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Άμυνας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών

ypamΩς ΑΚΕΛ δηλώνουμε για μια ακόμα φορά, ότι μέχρι την ευλογημένη ώρα της λύσης και της επανένωσης του τόπου και του λαού μας, η Εθνική Φρουρά πρέπει να παραμείνει ως μια αξιόμαχη και επιχειρησιακά ικανή δύναμη αποτροπής της όποιας ξένης επιβουλής, της όποιας εχθρικής ενέργειας και ικανή δύναμη προστασίας των πολιτών.

Ως Κόμμα, ουδέποτε αντιμετωπίσαμε τα ζητήματα της Άμυνας με πολιτικές σκοπιμότητες ή εκμετάλλευση αλλά πάντα με σοβαρότητα και χωρίς δημοσιοποίηση ευαίσθητων θεμάτων που αφορούν την εθνική ασφάλεια.

Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για εδραίωση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τα στελέχη και κυρίως τους εθνοφρουρούς μας, κάθε απόφαση που θα εκσυγχρονίζει το θεσμικό πλαίσιο και θα επιλύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική Φρουρά.

Γι’ αυτό και συμβάλλουμε δημιουργικά στο διάλογο που αναπτύσσεται στην Επ. Άμυνας κατά τη συζήτηση των Κανονισμών των Αξιωματικών και το ίδιο θα κάνουμε και με τους Κανονισμούς των Υπαξιωματικών ενώ σήμερα ζητήσαμε από τον Υπουργό Άμυνας να καταθέσει το συντομότερο και τους Κανονισμούς των ΕΠΥ, των Συμβασιούχων Οπλιτών αλλά και των Κανονισμών για το Ωράριο και επίσης να προχωρήσει με την επίλυση του προβλήματος με τη μονιμοποίηση της 8ης σειράς Εθελοντριών και με τη δημιουργία δομής των τεχνικών υπηρεσιών.

Ελπίζουμε ακόμα, ότι θα ολοκληρωθεί η αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς και η ένταξη των Συμβασιούχων Οπλιτών και θα εφαρμοστεί η μείωση της στρατιωτικής θητείας, χωρίς να δημιουργηθούν σοβαρά επιχειρησιακά προβλήματα.

Ζητούμε επίσης, την αυστηρή τήρηση της σχετικής Νομοθεσίας και των Κανονισμών για τις διάφορες προσφορές, για να αποκλεισθεί η όποια πιθανότητα διαπλοκής και διαφθοράς.

Τέλος, ως ΑΚΕΛ για μια ακόμα φορά δηλώνουμε την έντονη αντίθεση μας στην πρόθεση της Κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση, των πολύ σημαντικών για την Εθνική Ασφάλεια ημικρατικών οργανισμών, ΑΗΚ και CYTA, η οποία θα δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Εθνικής Φρουράς. Μας προκαλεί επίσης προβληματισμό, η πρόθεση του Υπουργείου να παραχωρήσει την τροφοδοσία (σίτιση) μονάδων και λεσχών σε ιδιώτες.

17 Νοεμβρίου 2016

PREV

Συζήτηση στην Κοιν. Επιτροπή Προσφύγων για τις κατεχόμενες περιουσίες των Συνεργατικών Ιδρυμάτων

NEXT

Τερματισμός Λειτουργίας Κρατικών Στεγών Ηλικιωμένων