Home  |  Βουλή   |  Συζήτηση στην Κοιν. Επιτροπή Προσφύγων για τις κατεχόμενες περιουσίες των Συνεργατικών Ιδρυμάτων

Συζήτηση στην Κοιν. Επιτροπή Προσφύγων για τις κατεχόμενες περιουσίες των Συνεργατικών Ιδρυμάτων

Δήλωση Σκεύης Κουκουμά για τις κατεχόμενες περιουσίες των Συνεργατικών Ιδρυμάτων

Συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων το ζήτημα των κατεχόμενων περιουσιών των Συνεργατικών Ιδρυμάτων, τόσο αυτών που δραστηριοποιούνται όσο και αυτών που δεν έχουν επαναδραστηριοποιηθεί μετά την εισβολή.

Η συζήτηση του θέματος έφερε στην επιφάνεια ουσιαστικά προβλήματα στα οποία η Κυβέρνηση δεν έχει ακόμη βρει απαντήσεις και τρόπο αντιμετώπισης.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 206 Συνεργατικά Ιδρύματα τα οποία δεν έχουν επαναδραστηριοποιηθεί ενώ 9 δραστηριοποιημένα συνεργατικά ιδρύματα κατέχουν 148 ακίνητα στις κατεχόμενες περιοχές. Αυτή η περιουσία παραμένει στα συνεργατικά ιδρύματα ακόμη και μετά τις συγχωνεύσεις. Το κενό θα προκύψει στη βάση της πολιτικής της Κυβέρνησης για πώληση του συνεργατισμού σε ιδιώτη επενδυτή. Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών μας ανάφεραν ότι θα επιδιώξουν τα ακίνητα στα κατεχόμενα να μην περιληφθούν στα περιουσιακά στοιχεία της Κεντρικής Συνεργατικής αλλά δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη τον τρόπο με τον οποίο θα το πράξουν.

Μας ανησυχεί το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν δίνει την απαραίτητη σημασία στο συγκεκριμένο ζήτημα και το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη μελετήσει προτάσεις για αυτές τις περιουσίες. Πέραν από την δική μας θέση ότι ο συνεργατισμός θα πρέπει να επιστρέψει πίσω στις δεκάδες χιλιάδες των μελών του, είναι τουλάχιστον ανεύθυνο από μέρους της Κυβέρνησης να προχωρεί με ταχύτητα για την πώληση του Συνεργατισμού χωρίς να διασφαλίσει ότι προστατεύονται οι συγκεκριμένες κατεχόμενες περιουσίες.

Καλούμε τον Υπουργό Οικονομικών να επιληφθεί άμεσα του συγκεκριμένου ζητήματος και να δώσει απαντήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ως Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων Εγκλωβισμένων και Αγνοουμένων θα παρακολουθούμε το ζήτημα και θα επανέλθουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα για την επανεξέταση του

16 Νοεμβρίου 2016

PREV

Απάντηση ΥΠ.ΕΣ για τη βελτίωση δρόμου του Συνοικισμού Αυτοστέγασης Γ στο Καντού

NEXT

Τοποθέτηση ΑΚΕΛ για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας