Home  |  Βουλή   |  Τερματισμός Λειτουργίας Κρατικών Στεγών Ηλικιωμένων

Τερματισμός Λειτουργίας Κρατικών Στεγών Ηλικιωμένων

Γραπτή Δήλωση Ανδρέα Φακοντή, Βουλευτή ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, Προέδρου Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας

ilikiomenoiΠαρά τις διαβεβαιώσεις τόσο της αρμόδιας Υπουργού, όσο και του Γενικού Διευθυντή του ΥΕΠΚΑ ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να τερματίσει τη λειτουργία άλλων στεγών ηλικιωμένων ή βρεφοκομικών σταθμών, τις τελευταίες μέρες πληροφορηθήκαμε για τις ενέργειες που προβαίνει το Υπουργείο με απώτερο στόχο τον τερματισμό της λειτουργίας της Κρατικής Στέγης Ηλικιωμένων Αγίου Σπυρίδωνα στη Λεμεσό.

Κύριο μέλημα της κυβέρνησης θα έπρεπε να ήταν όχι απλά η διατήρηση, αλλά η περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού των Κρατικών Στεγών Ηλικιωμένων και των Κρατικών Παιδοκομικών Σταθμών.

Αντί αυτού, με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης προωθείται η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, καθώς η κυβέρνηση μεθοδικά, με στρατηγικό σχέδιο, χρόνο με το χρόνο, προχωρεί στο κλείσιμο κρατικών κοινωνικών ιδρυμάτων, ενώ παράλληλα, καθυστερεί να καταβάλει τις χορηγίες σε ευαγή ιδρύματα οδηγώντας τα σε μαρασμό και περιορισμό των δραστηριοτήτων τους. Με τη δικαιολογία της ακαταλληλότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων, της έλλειψης προσωπικού και του υψηλού κόστους, αφήνει τις Κρατικές Στέγες και Σταθμούς να «σβήνουν».

Επιτέλους, οι κυβερνώντες ας αναλάβουν την ευθύνη των πράξεων τους και ας ενημερώσουν τους πολίτες για τις πραγματικές τους προθέσεις.

Ως ΑΚΕΛ καλούμε την κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα τα κρατικά ιδρύματα κοινωνικής προστασίας, τα οποία επιτελούν ένα αξιόλογο έργο, τερματίζοντας την πολιτική φιλοσοφία της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους πρόνοιας.

19 Νοεμβρίου 2016

 

PREV

Τοποθέτηση ΑΚΕΛ για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας

NEXT

Τοποθέτηση ΑΚΕΛ για τον προυπολογισμό του Υπουργείου Υγείας