Home  |  Βουλή   |  «Τεράστια η καθυστέρηση στην καταβολή του ανεργιακού επιδόματος και άλλων επιδομάτων»

«Τεράστια η καθυστέρηση στην καταβολή του ανεργιακού επιδόματος και άλλων επιδομάτων»

Δήλωση Ανδρέα Φακοντή, Προέδρου Κ.Ε Εργασίας

codaΜεγάλη καθυστέρηση παρουσιάζεται στην καταβολή όλων των επιδομάτων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπως ανεργιακό, ασθένειας, μητρότητας, πλεονασμού κλπ.  Πιο οξύ είναι το πρόβλημα κατά την περίοδο Νοεμβρίου – Μαρτίου λόγω  της αύξησης των δικαιούχων σε ανεργιακό επίδομα μετά την αναστολή εργασιών τόσο στη ξενοδοχειακή βιομηχανία, όσο και στο εποχικό ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό.

Οι δικαιούχοι λαμβάνουν το πρώτο ανεργιακό τους επίδομα μετά παρέλευση τριών μηνών, κάτι που δημιουργεί τεράστια οικονομικά προβλήματα στους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Ως ΑΚΕΛ ζητούμε από την κυβέρνηση να λάβει τα δέοντα μέτρα για επαρκή στελέχωση των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ειδικότερα του Κλάδου του Ανεργιακού Επιδόματος κατά τις περιόδους αιχμής, ώστε να καταστεί δυνατή η καταβολή τόσο του ανεργιακού επιδόματος, όσο και των άλλων επιδομάτων εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Παράλληλα, θα πρέπει σμικρυνθεί η περίοδος υποχρέωσης για δεύτερη υπογραφή για ανεργιακό επίδομα από τις 6 στις 4 εβδομάδες, ώστε το πρώτο επίδομα να καταβάλλεται μετά 6 εβδομάδες και στη συνέχεια κάθε μήνα.

Σε περίπτωση που το αρμόδιο Υπουργείο δεν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, ως ΑΚΕΛ είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε πρόταση νόμου για καθορισμό της καταβολής του ανεργιακού επιδόματος εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

21 Μαρτίου 2017

PREV

Δηλώσεις Στ. Στεφάνου μετά τη συνεδρία της Κ.Ε Οικονομικών

NEXT

Τεράστιες οι προοπτικές της εξαγωγής παραδοσιακών κυπριακών προϊόντων