Home  |  Βουλή   |  “Τα ζητήματα περιβάλλοντος και ανάπτυξης φιλτράρονται μέσα από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα”

“Τα ζητήματα περιβάλλοντος και ανάπτυξης φιλτράρονται μέσα από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα”

Δήλωση Στέφανου Στεφάνου για την ψήφιση στην Βουλή του περί Ακίνητης Ιδιοκτησίας Νόμου

Την περασμένη Παρασκευή η πλειοψηφία της Βουλής ενέκρινε τα νομοσχέδια της κυβέρνησης που παρέχει την δυνατότητα στο Υπουργικό Συμβούλιο να κηρύσσει ως ακίνητη ιδιοκτησία θαλάσσιο χώρο ο οποίος έχει επιχωθεί για να δημιουργηθεί χώρος ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής και στη συνέχεια θα την εκμισθώνει στο ενδιαφερόμενο επιχειρηματία.

Το ΑΚΕΛ, συνεπές στην αντίληψη ότι ο θαλάσσιος χώρος θα πρέπει να διαφυλαχθεί και συνεπές στην προστασία του περιβάλλοντος, καταψήφισε τα εν λόγω κυβερνητικά νομοσχέδια. Είναι ενδιαφέρον όμως οι πολίτες να γνωρίζουν τι εκτυλίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της εξέτασης του θέματος.

Ο ΔΗΣΥ φυσιολογικά ψήφισε υπέρ των κυβερνητικών νομοσχεδίων, αφού έτσι και αλλιώς θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα.

Το ΔΗΚΟ στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εσωτερικών ήταν υπέρ, στην Ολομέλεια ζήτησε αναβολή και στην ψήφιση τήρησε αποχή.

Η ΕΔΕΚ κατάθεσε προφορική τροπολογία την ώρα της συζήτησης του νομοσχέδιου και δυστυχώς ο Προέδρος του Σώματος επιχείρησε να την προωθήσει προς ψήφιση χωρίς να ακολουθηθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Αυτό, κατά την άποψή μας, θα υποβίβαζε το θεσμό του Κοινοβούλιο την στιγμή που οι πολίτες επιζητούν και θέλουν σοβαρότητα.

Αρχηγός κόμματος, ο κ. Λιλλήκας, επιχειρηματολόγησε ενάντια στα νομοσχέδια και μετά, με αφορμή την τροπολογία της ΕΔΕΚ υπερψήφισε τα συγκεκριμένα νομοσχέδια. Η Βουλευτής της Συμμαχίας καταψήφισε τα νομοσχέδια.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι τα ζητήματα του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης είναι τεράστιας σημασίας για  το παρόν και το μέλλον του τόπου. Όταν αυτά τα ζητήματα φιλτράρονται μέσα από τα μεγάλα συμφέροντα μεγαλόσχημων και όταν πολιτικές των κομμάτων καθορίζονται από την εξυπηρέτηση αυτών των μεγάλων συμφερόντων, αλλά και από τις σκοπιμότητες των επερχόμενων εκλογών, τότε πολύ φοβόμαστε ότι οι πολίτες δεν μπορούν να προσβλέπουν σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και το λαό.

25 Σεπτεμβρίου 2017

PREV

Δήλωση Άριστου Δαμιανού μετά την συνέδρια της Επιτροπής Οικονομικών

NEXT

Λιμάνι Λάρνακας-περιοχή Κρασιά: "Οι Ευρωπαίοι ανησυχούν, η κυβέρνηση τυρβάζει περί άλλα"