Home  |  Βουλή   |  Λιμάνι Λάρνακας-περιοχή Κρασιά: “Οι Ευρωπαίοι ανησυχούν, η κυβέρνηση τυρβάζει περί άλλα”

Λιμάνι Λάρνακας-περιοχή Κρασιά: “Οι Ευρωπαίοι ανησυχούν, η κυβέρνηση τυρβάζει περί άλλα”

Γραπτή δήλωση των βουλευτών ΑΚΕΛ Λάρνακας, Γιώργου Κ. Γεωργίου και Ευανθίας Σάββα

Μετά από την καταγγελία- αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο που υπέβαλαν οι κάτοικοι της Λάρνακας αναφορικά με το λιμάνι και την περιοχή Κρασιά, η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου επισκέφθηκε την Κύπρο και συνομίλησε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Κατά την επίσκεψη τους στη Βουλή οι Ευρωβουλευτές διαπίστωσαν με σαφή τρόπο την αυθαιρεσία της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση των εταιρειών για τους υδρογονάνθρακες στο λιμάνι της Λάρνακας και των δυο εργοστασίων στην περιοχή Κρασιά. Ενέργειες που έγιναν χωρίς διαβούλευση με τους πολίτες της Λάρνακας, δεν έλαβαν υπόψη περιβαλλοντικές μελέτες και κυρίως τη βούληση της πόλης για τουριστική και εμπορική ανάπτυξη του λιμανιού, ούτε βέβαια και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους κατοίκους της περιοχής Κρασιά.

Οι Ευρωβουλευτές δήλωσαν εμφαντικά ότι οι πολιτικές αποφάσεις πρέπει να ταυτίζονται με το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία τέτοιων εγκαταστάσεων. Εμβρόντητοι πληροφορήθηκαν ότι ανανεώθηκαν για άλλο ένα χρόνο οι άδειες λειτουργίας  των εταιρειών Medserv και Noble και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ασάφεια στο χρόνο μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών που γειτνιάζουν με το λιμάνι.

Οι διαπιστώσεις της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου αποτελούν  περίτρανη δικαίωση των δικαιολογημένων ανησυχιών που έκφραζαν όσοι πραγματικά επιθυμούν μια βιώσιμη και συμβατή με τα χαρακτηριστικά της πόλης ανάπτυξης. Ευελπιστούμε ότι επιτέλους η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ θα ακούσει αυτή τη φορά τη φωνή της λογικής και δεν θα συνεχίσει να παίζει παιχνίδια σε βάρος της ασφάλειας των κατοίκων, του περιβάλλοντος και των καλώς νοούμενων  συμφερόντων της Λάρνακας.

Εμείς, ως ΑΚΕΛ, θα παραμείνουμε στρατευμένοι σε αυτοί την προσπάθεια.

26 Σεπτεμβρίου 2017

PREV

"Τα ζητήματα περιβάλλοντος και ανάπτυξης φιλτράρονται μέσα από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα"

NEXT

Ανυπαρξία εξειδικευμένων κέντρων φιλοξενίας για άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα άνω των 21 ετών