Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Θετική εξέλιξη μεν, αλλά μονόπλευρα τα εξαγγελθέντα έργα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου

Θετική εξέλιξη μεν, αλλά μονόπλευρα τα εξαγγελθέντα έργα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου

 
Ανακοίνωση Ε.Ε. ΑΚΕΛ Αμμοχώστου
Επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου

Το ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, αφού μελέτησε τις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, σημειώνει ότι:

  1. Μέτρα ανάπτυξης και ενίσχυσης των υποδομών που βελτιώνουν το οικονομικό κλίμα αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών, είναι απαραίτητα. Εκτιμούμε θετικά το γεγονός ότι έστω με πολλή καθυστέρηση η κυβέρνηση εξήγγειλε μέτρα για την επαρχία μας.
  2. Τα εξαγγελθέντα έργα αποτελούν μεν θετική εξέλιξη, αλλά είναι μονόπλευρα. Στις εξαγγελίες δεν υπάρχει ούτε ένα έργο για την παιδεία και τον αθλητισμό, δεν υπάρχουν έργα και μέτρα για μείωση της ανεργίας, ούτε και για την υγεία και την αγροτική ανάπτυξη. Ανισομερής είναι και ο καταμερισμός των έργων μεταξύ των Δήμων και των Κοινοτήτων.
  3. Στις προεδρικές εξαγγελίες δεν περιλαμβάνεται τίποτα για το Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Σημειώνουμε ότι η στελέχωσή του είναι ελλιπέστατη, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιούνται πλήρως οι δυνατότητές του και να αδυνατεί να καλύψει όλες τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Επιβάλλεται να λειτουργήσει βραχεία μονάδα στο τμήμα Πρώτων Βοηθειών, γεγονός που θα αποφορτίσει την πίεση που δέχεται το συγκεκριμένο τμήμα.
  4. Ως ΑΚΕΛ θα παρακολουθούμε την πορεία υλοποίησης των έργων και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για προώθηση και υλοποίηση έργων που ήδη θα έπρεπε να είχαν προωθηθεί και που δυστυχώς η κυβέρνηση δεν το έχει κάνει.

3/08/2015

 

PREV

Θα αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τις προσπάθειες δημιουργίας φοβικού κλίματος

NEXT

Συγχαρητήρια στους κύπριους αθλητές που συμμετείχαν στους Παγκόσμιους Ειδικούς Ολυμπιακούς αγώνες και στο 13ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων