Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Θα αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τις προσπάθειες δημιουργίας φοβικού κλίματος

Θα αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τις προσπάθειες δημιουργίας φοβικού κλίματος

Γραπτή απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΑΚΕΛ σε δηλώσεις της Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΚΟ

—————————

Πρώτα οφείλουμε να σημειώσουμε προς την Εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΚΟ ότι τα ίδια ακριβώς ζητήματα για τα οποία κατηγορεί το ΑΚΕΛ, έχουν απαντηθεί ένα προς ένα σε χθεσινή απάντηση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ. Φαίνεται δυστυχώς, ότι απευθυνόμαστε σε ώτα μη ακουόντων.

Οφείλουμε επίσης να κακίσουμε το ύφος – για να μη χρησιμοποιήσουμε πιο βαρύ χαρακτηρισμό – της σημερινής δήλωσης της Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΚΟ. Το να προσάπτει κανείς, με την ευκολία που το κάνει η κυρία Ερωτοκρίτου, σε οποιοδήποτε κόμμα, υιοθέτηση Τούρκικων θέσεων είναι σοβαρότατο ζήτημα. Όποιος προσάπτει τέτοιες κατηγορίες οφείλει να τις τεκμηριώνει επαρκώς, αλλιώς μετατρέπεται σε κοινό συκοφάντη.

Με την ίδια και μεγαλύτερη ευκολία θα μπορούσε κανείς να αντιτείνει, ότι την σημαντικότερη Τούρκικη επιδίωξη, τη διαιώνιση του διχοτομικού status quo, την υιοθετούν οι δυνάμεις που προβάλλουν συνεχώς μαξιμαλιστικές θέσεις, εκτός τόπου και χρόνου, που δεν έχουν καμία πιθανότητα να οδηγήσουν σε πρόοδο στο κυπριακό. Ωστόσο εμείς δεν θα κατρακυλήσουμε σε αυτό το επίπεδο.

Αυτά που προκύπτουν από τις συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ, το έγγραφο Ντάουνερ και τις δημόσιες δηλώσεις των στελεχών του ΑΚΕΛ είναι ακριβώς τα αντίθετα από όσα ισχυρίζεται η κα Ερωτοκρίτου:

  • Κατοχυρώνεται η συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  • Για πρώτη φορά προβλέπεται άσκηση των ελευθεριών διακίνησης, εγκατάστασης και απόκτησης περιουσίας από όλους τους Κυπρίους, χωρίς κανένα απολύτως περιορισμό.
  • Για πρώτη φορά κατοχυρώνεται κοινή ψηφοφορία Ε/κ και Τ/κ.
  • Η θέση μας ότι τον πρώτο λόγο τον έχει ο ιδιοκτήτης και όχι ο χρήστης της περιουσίας είναι ρητώς καταγεγραμμένη στα έγγραφα που επικαλείται.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να στηρίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία με στόχο την αξιοποίηση του παράθυρου ευκαιρίας που παρέχει η ανάδειξη Ακκιντζί στην ηγεσία της Τ/κ κοινότητας. Θα αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τις προσπάθειες δημιουργίας φοβικού κλίματος και τη δαιμονοποίηση που επιχειρείται, το μόνο αποτέλεσμα της οποίας θα είναι η παρεμπόδιση της όποιας πιθανής προόδου.

PREV

Απραξία κυβέρνησης όσον αφορά το μέλλον και τη βιώσιμη λειτουργία της Επιτροπής Σιτηρών Κύπρου

NEXT

Θετική εξέλιξη μεν, αλλά μονόπλευρα τα εξαγγελθέντα έργα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου