Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Σωστή η παραδοχή, χρειάζεται και αλλαγή πλεύσης

Σωστή η παραδοχή, χρειάζεται και αλλαγή πλεύσης

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Ο Υπουργός Εξωτερικών σε σημερινές του δηλώσεις στο Γ’ Πρόγραμμα του ΡΙΚ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά πόσο είναι ικανοποιημένος από τη στάση των «στρατηγικών μας εταίρων» αναφορικά με τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ότι «ασφαλώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι». Είναι η πρώτη φορά που δημόσια οι κυβερνώντες προβαίνουν σε μια τέτοια παραδοχή. Παραδοχή η οποία δυστυχώς, αντανακλά πλήρως την πραγματικότητα ως προς την στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ απέναντι στα τετελεσμένα που προκαλεί η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η παραδοχή της κυβέρνησης και μάλιστα δημόσια, είναι ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού όπως κατ’ επανάληψη τονίσαμε, για να επιχειρήσεις να λύσεις ένα πρόβλημα, αποτελεί βασική προϋπόθεση να παραδέχεσαι την ύπαρξη του.

Αναμένουμε ότι τη σωστή αυτή διαπίστωση των κυβερνώντων θα ακολουθήσει και το επόμενο πιο ουσιαστικό βήμα. Η εγκατάλειψη των ψευδαισθήσεων και δογματικών εμμονών και η επαναφορά του πολυδιάστατου χαρακτήρα στην εξωτερική μας πολιτική, η οποία εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε πολύ αποτελεσματικότερη στο πρόσφατο παρελθόν, αποτρέποντας τουρκικούς σχεδιασμούς και τυχοδιωκτισμούς.

Σήμερα, που ήδη μετράμε ζημιές από λανθασμένους χειρισμούς που διευκολύνουν την τουρκική αδιαλλαξία και προκλητικότητα, η αλλαγή πλεύσης στην εξωτερική μας πολιτική είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία. Ιδιαίτερα αν λάβει κάποιος υπόψη και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του εδώ στην Κύπρο εκπροσώπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Άιντα.

10/11/2014

PREV

Αναμέναμε από τον ΟΗΕ μια σαφή τοποθέτηση για τις τουρκικές προκλήσεις

NEXT

Θέλουν να ξεπουλήσουν όσα- όσα τις Κυπριακές Αερογραμμές