Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Αναμέναμε από τον ΟΗΕ μια σαφή τοποθέτηση για τις τουρκικές προκλήσεις

Αναμέναμε από τον ΟΗΕ μια σαφή τοποθέτηση για τις τουρκικές προκλήσεις

Δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη, μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό

Τα Ηνωμένα Έθνη οφείλουν να υπερασπίζονται το Διεθνές Δίκαιο, μεταξύ του οποίου και το δίκαιο της Θάλασσας, και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών του Οργανισμού. Αναμέναμε από τον ΟΗΕ μια σαφή τοποθέτηση για τις τουρκικές προκλήσεις, υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και να στραφεί προς την Άγκυρα σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης την οποία έχει, με πλήρη ευθύνη, δημιουργήσει η Τουρκία.

Αντί αυτού βλέπουμε τον ΟΗΕ να στρέφει την προσοχή του προς την Κυπριακή Δημοκρατία, πότε καλώντας για άμεση επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για λύση του κυπριακού, και τις τελευταίες μέρες με την πρόταση που έχει μεταφέρει ο κ. Άιντα για να αποτελέσει το ζήτημα των χειρισμών σε σχέση με το Φυσικό Αέριο, αντικείμενο διαλόγου μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Στην ίδια θέση επανήλθε με σημερινή συνέντευξη του κ. Άιντα στη Καθημερινή.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις εξελίξεις. Οι εξελίξεις και μετά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, εκτυλίσσονται, τουλάχιστο σε ότι αφορά στα Ηνωμένα Έθνη, με ένα αρνητικό τρόπο για τη δική μας πλευρά.

Καλούμε τον ΟΗΕ να υπερασπιστεί τις αρχές πάνω στις οποίες είναι οικοδομημένος. Θα πρέπει πρώτιστα η κυβέρνηση, να αναλάβει περαιτέρω δράσεις για αντιμετώπιση της αρνητικής αυτής κατάστασης.

PREV

Παρέμβαση του Βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρίστου Μέση στην 5η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την ΚΕΠΠΑ και την ΚΠΑΑ

NEXT

Σωστή η παραδοχή, χρειάζεται και αλλαγή πλεύσης