Home  |  Βουλή   |  Σχέδιο Ανάπτυξης περιφέρειας Τροόδους: η Κυβέρνηση χάθηκε στις μελέτες

Σχέδιο Ανάπτυξης περιφέρειας Τροόδους: η Κυβέρνηση χάθηκε στις μελέτες

Δήλωση Γιώργου Τ. Γεωργίου μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών

Σήμερα, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών συζητήθηκε το αυτεπάγγελτο θέμα κατόπιν απόφασης της Επιτροπής, που αφορά την ανάγκη εκπόνησης και εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της περιφέρειας Τροόδους.

Πρόκειται για ένα θέμα ζωτικής σημασίας που αφορά την ανάπτυξη, την ενίσχυση και στήριξη της υπαίθρου και των κατοίκων της.

Δυστυχώς, αυτό το οποίο αποτελεί διαπίστωση όλων είναι ότι η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη χάθηκε στις μελέτες. Η ύπαιθρος καθημερινά ασφυκτιά, μαραίνει και εγκαταλείπεται. Οι κάτοικοι ζουν και βιώνουν μια πρωτοφανή εγκατάλειψη. Τους δίνονται υποσχέσεις και δεσμεύσεις που δεν γίνονται ποτέ πράξη.

Εδώ και χρόνια αναμένονται πράξεις και έργα από την κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ, αλλά δυστυχώς αυτό που εισπράττουμε είναι γενικόλογες διακηρύξεις και δεσμεύσεις κενού περιεχομένου. Σήμερα υπάρχουν Κοινότητες που έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως, ενώ άλλες έχουν συρρικνωθεί με πληθυσμό κάτω των 100 κατοίκων. Το φαινόμενο της αστυφιλίας είναι πια πραγματικότητα. Όσοι κάτοικοι έχουν μείνει στα χωριά, στην ουσία φυλάνε Θερμοπύλες. Η κοινωνική αναλγησία και η έλλειψη αλληλεγγύης κυριαρχεί παντού. Σε όλα αυτά, ήρθε και προστέθηκε και η απόφαση της Κυβέρνησης Ν. Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ, να ξεπουλήσουν τον Συνεργατισμό και να κλείσουν και υποκαταστήματα τραπεζών στην ύπαιθρο.

Καλούμε την κυβέρνηση επιτέλους να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της σε ότι έχει να κάνει με την ύπαιθρο. Ο κόσμος μπούχτισε με υποσχέσεις, μελέτες και δεσμεύσεις. Θέλει τώρα και σήμερα έργα.

Ως ΑΚΕΛ, θέλουμε να επισημάνουμε ότι κανείς δεν διαφωνεί με την ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της περιφέρειας Τροόδους στη βάση της αειφορίας. Θα πρέπει όμως η κυβέρνηση να εξετάσει άμεσα τα αιτήματα των Κοινοτήτων και να αρχίσει το ταχύτερο δυνατό έργα, πέραν των μελετών που γίνονται.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να πολιτεύεται, καταθέτοντας προτάσεις και ιδέες για την αναζωογόνηση και ανάπτυξη της υπαίθρου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για άμεση στήριξη των κατοίκων της υπαίθρου, αλλά και για επιστροφή του κόσμου στην ύπαιθρο.

30.09.2019

PREV

Η κυβέρνηση μετέτρεψε ένα καθαρά επενδυτικό πρόγραμμα σε βιομηχανία έκδοσης διαβατηρίων

NEXT

Επιτακτική η ανάγκη έναρξης κοινωνικού διαλόγου για καθορισμό κατώτατου ορίου μισθών