Home  |  Βουλή   |  Η κυβέρνηση μετέτρεψε ένα καθαρά επενδυτικό πρόγραμμα σε βιομηχανία έκδοσης διαβατηρίων

Η κυβέρνηση μετέτρεψε ένα καθαρά επενδυτικό πρόγραμμα σε βιομηχανία έκδοσης διαβατηρίων

Δήλωση Γιώργου Τ. Γεωργίου μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών

Σήμερα, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών συζητήθηκε το αυτεπάγγελτο θέμα, που αφορά το Κυπριακό Επενδυτικό πρόγραμμα και τις πολιτικές που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση, αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, παραμένουν εκτεθειμένοι γιατί δεν απάντησαν μέχρι σήμερα επί της ουσίας και με διαφάνεια για τις καταγγελίες που υπεβλήθησαν από διεθνείς οργανισμούς εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την εμπλοκή του Δικηγορικού γραφείου του ΠΤΔ σε ότι αφορά διαφθορά και διαπλοκή σε σχέση με την παραχώρηση υπηκοοτήτων.

Η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη μετέτρεψε ένα καθαρά επενδυτικό πρόγραμμα σε βιομηχανία έκδοσης διαβατηρίων. Πιο συγκεκριμένα, το Σχέδιο είχε αρχίσει από προηγούμενες κυβερνήσεις. Από 187 υπηκοότητες που είχαν δοθεί το 2013, η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη τα τελευταία χρόνια παραχώρησε πέραν των 4.500 διαβατηρίων, με αποτέλεσμα διεθνείς οίκοι και οργανισμοί να ασκούν δριμεία κριτική για το θέμα.

Μέχρι σήμερα δεν δόθηκαν ξεκάθαρες απαντήσεις, ούτε γνωρίζουμε αν ακολουθούνται οι διαφανείς διαδικασίες. Είναι φυσικό ο Κυπριακός λαός να ζητά εξηγήσεις πειστικές αλλά και τεκμηριωμένες απαντήσεις. Η διαφάνεια δεν οικοδομείται με λόγια και αόριστες διακηρύξεις αλλά με πράξεις και έργα.

30.09.2019

PREV

Δήλωση Ευανθίας Σάββα για την πλήρωση της 56ης έδρας

NEXT

Σχέδιο Ανάπτυξης περιφέρειας Τροόδους: η Κυβέρνηση χάθηκε στις μελέτες